• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog korone FABRIKA postala OD STRATEŠKOG ZNAĆAJA

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srbija je jedina zemlja u jugoistočnoj Evropi koja ima fabriku u kojoj se proizvodi natrijum hipohlorit i oprema za pravljenje ove hemikalije koja je u svetu preporučena za suzbijanje korona virusa.

"Ispostavilo se kao dobro da mi u Srbiji imamo jednu kompaniju, fabriku Sigma, koja pravi opremu za proizvodnju natrijum hipohlorita (rastvonog u vodi znamo ga kao varikunu) koji je kao sredstvo z dezingfekciju preporučen za suzbijanje bolesti korona virusa", rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež za RTS.

U Vladi Srbije danas je održan sastanak sa nekoliko domaćih kompanija koje proizvode zaštitne maske, opremu i dezinfekciona sredstava, na kome su dogovoreni potezi u vezi sa borbom protiv epidemije.

Možda će vas zanimati

Predstavnici većine kompanija istakli su da će organizovati rad u tri smene kako bi odgovorili na povećane potrebe za sredstvima za dezinfekciju na tržištu, a Vlada će olabaviti primenu nekih propisa kako bi se brže povećala proizvodnja neophodnih sredstava, saopšteno je iz Vlade.

Kada je reč o snabdevenosti srpskog tržišta osnovnim životnim namirnicama, ono je dobro, robe ima dovoljno u svim velikim trgovinskim lancima, ističu iz PKS.

"Naši proizvođači i trgovci mogu da pokriju bilo kakve zahteve tržišta i nema nikakvog razloga praviti svoje lične zalihe, trošiti dodatni novac, zato što zaista jesmo dobro snabdeveni. Očekujemo odgovornost potrošača da kupuju (samo) onoliko koliko im je potrebno", istakao je Čadež.

Poteškoća može biti eventualno sa svežim voćem i povrćem, koje uvozimo iz Turske, Makedonije i Grčke, jer je trenutno saobraćaj na graničnim prelazima dodatno usporen zbog pojačane kontrole vozača.

Privredna komora Srbije će, navodi, pokrenuti poseban servis, portal za preduzeća putem kojeg će svi privrednici moći da dobiju potrebne informacije koje se tiču poslovanja a povodom aktuelne situacije sa korona virusom u svetu i kod nas.

Privrednici sda mogu poslati pitanja mejlom na: [email protected].

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image