• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRIZA U AVIOINDUSTRIJI: Air-France smanjuje broj letova za 70 do 90%!

Izvor mondo.rs

Aviokompanije Air France i KLM primorane su da preduzmu drastične mere zbog pandemije korona virusa.

Suočena sa sve većim ograničenjima putovanja i snažnim padom potražnje koji je rezultirao padom prometa i prodaje u poslednjih nekoliko nedelja, Air France-KLM Grupa primorana je da značajno smanji broj ​​svojih letova tokom sledećih nekoliko dana.

Broj raspoloživih letova smanjuje se za 70 do 90% i uvode se mere štednje. Trenutno je predviđeno da smanjenje kapaciteta traje dva meseca, a Air France-KLM će nastaviti da svakodnevno prati razvoj situacije i prilagođava svoje odluke, saopšteno je iz ove kompanije

Grupa Air France-KLM je već preduzela niz mera kako bi osigurala svoju likvidnost. Air France će prizemljiti celokupnu flotu Airbus-eva 380, a KLM celokupnu flotu Boeing-a 747.

Možda će vas zanimati

Evo i koje mere je preduzela ova kompanija:

- Utvrđene su dodatne mere štednje koje će obezbediti 200 miliona evra u 2020. godini;
-  revizijom investicionog plana redukovaće se kapitalni izdaci za 350 miliona evra, i na to će biti dodat uticaj smanjenja aktivnosti, kao i troškova održavanja;
- Air France i KLM će se konsultovati sa izabranim predstavnicima radnika po pitanju mera štednje, koje će uzeti u obzir uticaj očekivanog pada aktivnosti, i plan delimične aktivnosti;
- Grupa Air France-KLM je prošle nedelje uzela revolving kredit od 1,1 milijarde evra, a KLM je pride uzeo i revolving kredit u visini od 665 milion evra. Zaključno sa 12. martom Air France-KLM Grupa, uključujući i ćerke firme, imala je više od 6 milijardi evra u kešu i drugim novčanim ekvivalentima.

I pored preduzetih mera, zbog pogoršavanja situacije izazvane pandemijom i snažnog smanjenja aktivnosti, vođstvo grupe je predvidelo značajno niži finansijski rezultat od onog projektovanog na početku godine, piše u dsaopštenju.

Grupa procenjuje da će smanjenje prihoda od putničkog saobraćaja uspeti da nadoknadi za oko 50%, ukidajući prvo varijabilne troškove, a potom uvodeći mere štednje.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image