• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrtoglavi rast cena voća i povrća na jugu Srbije: Posle snega još skuplje!?

Izvor mondo.rs

Od uvođenja privremenih mera zbog pandemije korona virusa u leskovačkim marketima i samoposlugama došlo je do naglog skoka cena voća i povrća posebno južnog . Slična situacija je na leskovačkim pijacama gde često ima više prodavaca nego kupaca, javlja nam čitalac MONDA

Po njegovim rečima, najviše je poskupeo limun čiji je cena sa 70 dinara doživela skok na vrtoglavih 220 dinara po kilogramu.

I poredje velikog skoka cene limuna ima vrlo malo u rafovima lokalnig pehrambenih prodavnica. Mandarina je takođe poskupela sa 135 dinara po kilogramu na 190 dinara a slična situacija je i sa narandžama i bananama.

Banane u Leskovcu su se u maloprodaji doskora kupovale za 119 dinara po kilogramu od danas se ta cena kreće 175 dinara po kilogramu. Domaća jabuka je sa 57 dinara po kilogramu poskočila na 99 dinara po jednom kilu.

Možda će vas zanimati

 Cena krompira je u poslednjih desetak dana duplirana i sada se kreće oko 80 dinara po kilogramu u zavisnosti od prodavnice do prodavnice. Slična situacija je i sa šargarepom,kao i sa sezonskom salatom. 

Zbog velike količine snega koji je krajem marta iznenadio leskovačke povrtare očekuje se ovih dana,kako saznajemo na leskovačkoj Zelenoj pijaci,i nagli skok ranih povrtarskih kultura iz plastenika.

Pogledajte i vrtoglavi rast cena belog luka u Crnoj Gori: 

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuradj

Pa to je kad su pametni zuti otvorili granice za stranu robu preko SSP-a. Oni kod nas uvezu bez carine, a mi kod njih ne mozemo. Zato i ima hiljade tona stranih poljoprivrednik proizvoda na nasem trzistu, koji su ekonomski ubili na hiljade nasih proizvodjaca. Sad kad se granice zatvaraju to ce doci na naplatu.

Korto

Već je puno gladnih...plašim se da će biti još više na jesen... 😢

special image