• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije VEĆ veće od 110 miliona evra

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su, prema prvim procenama, štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije, zbog epidemije korona virusa, veće od 110 miliona evra.

Kako je navela, ne postoji deo transportnog sistema koji ne trpi štetu u vreme epidemije korona virusa, bilo da se govori o vazdušnom, železničkom, vodnom ili drumskom saobraćaju.

"Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi iznose više od 110 miliona evra! Ministarstvo saobraćaja je na direktnoj vezi sa svim kompanijama i ovom prilikom upućujem poziv svim građevinskim i putarskim firmama, kao i udruženjima i komorama, da nam dostave svoja mišljenja, predloge i trenutno stanje, kako bismo zajedno napravili realan program mera kako izaći iz ove krize", izjavila je Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Ona je istakla da se na proceni štete i planu ekonomskog oporavka misli i radi od prvog dana kada se desila zaraza, kao i da je oformljen poseban krizni štab na kojem se prave procene štete i donose mere.

"Ne samo da je reč o merama koje donosimo i koje ćemo donositi u ovom periodu, već mislimo i na dan posle i pravimo veliki program i plan za trenutak kada će se sve ovo završiti. Mi činimo sve da prođemo sa što manje žrtava i problema", rekla je Mihajlović.

Istakla je da štetu trpi i vodni saobraćaj, gde ne radi putnički saobraćaj i otkazani su veliki kruzeri, ali i železnički, koji beleži i mali pad kargo prevoza, kao i autobuski prevoz.

"Bez sumnje, najviše je pogođen vazdušni saobraćaj i do sada je od počeka krize direktna šteta oko 40 miliona evra, dok se šteta po privredu, ako govorimo o avio- industriji i preduzećima iz tog sektora, procenjuje i na više", rekla je ona.

Mihajlović je poručila svim kompanijama u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da pokušaju da održe koliko je moguće nivo aktivnosti, a da je Ministarstvo tu za sve predloge i mišljenja, te da se mogu direktno obratiti na imejl adresu Ministarstva: [email protected].

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuradj

Ma uvedite porez na pesake, ili recimo da patike i cipele moraju prolaziti tehnicki pregled svake godine. Mozda i naplatne rampe na seoskim putevima. Ma ne sumljam da cete se setiti kako da nam ogulite kozu.

special image