• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljaljić: NEĆE više biti nestašice kvasca, od danas ZABRANJEN izvoz

Izvor mondo.rs

S početkom rada fabrike u Senti rešićemo problem nestašiće kvasca, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i navodi da od danas stupa na snagu odluka Vlade o zabrani izvoza kvasca.

 Rasim Ljaljić-izvoz kvasca-socijalna davanja-inspekcija-turizam Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ljajić je za današnji "Kurir" rekao da je snabdevenost maloprodajnih objekata širom zemlje prilično solidna, da u ponudi ima svih proizvoda, uključujući brasno, šećer i ulje, za kojima postoji najveća potražnja.

On je, međutim, ukazao da u narednom periodu eventualno može doći do usporenijeg snadbevanja južnim voćem zbog otežanog transporta pri uvozu.

Možda će vas zanimati

Pošte će isplatiti socijalna davanja

Istakao je da će socijalna davanja i dalje biti isplaćivana u poštama, kao i do sada, dok se za isplatu penzija još traži rešenje.

"Za građane ispod 65 godina socijalna davanja će u poštama biti isplaćivana kao i do sada, a za starije od 65 godina na načcin kako budu isplaćivane penzije", rekao je Ljajić.

On je dodao da se zaštitne maske, koje će biti distribuirane preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, očekuju do kraja ove nedelje.

Podvukao je da njihova maksimalna cena u maloprodaji ne sme da prelazi 120 dinara.

"To ne znači da će sve zaštitne maske koštati 120 dinara, već samo one koje su nabavljane preko RFZO jer, pored običnih, jednokratnih, hirurških maski, na tržištu postoje i druge, višekratne...", objasnio je Ljajić.

Ministar je rekao da je tržišna inspekcija, od uvođenja vanrednog stanja do danas, izvršila više od 270 vanrednih nadzora po prijavama građana za neopravdano poskupljenje proizvoda.

"U 19 slučajeva utvrđen je prekršaj, jer su trgovci podizali cene nekih od 36 proizvoda koje je Vlada uredbom zamrzla na nivo od 5. marta. Svima njima je naloženo da vrate cene, a pored toga, tržišni inspektori su podneli i prijave prekršajnim sudovima", rekao je Ljajić.

On je dodao da predviđene kazne iznose 500.000 do dva miliona dinara za pravno lice, od 50.000 do 150.000 dinara za odgovorno lice pravnom licu i od 50.000 do 500.000 za preduzetnike.

Ljajić kaže da je turizam do sada pretrepeo najveću štetu, ali napominje da je još rano govoriti o ukupnim gubicima ovog sektora.

Ipak, ocenjuje da je ova godina, po svemu sudeći, potpuno izgubljena u turističkom smislu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sector

Moj ministre, sve je poskupelo, beli luk cak 1100, limun 250, jabuke retko ispod 100 din. A mleko seljacima u otkupu pojeftinilo za 8 din, na citavih 18. E moja Srbijo

special image