• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PENZIJE I VIKENDOM, naredila NBS

Izvor mondo.rs

Narodna banka Srbije (NBS) dala je danas instrukciju bankama i Pošti da isplaćuju penzije i tokom narednog vikenda, kako bi mogli da ih za najstarije podignu njihovi najbliži.

"U cilju omogućavanja isplate gotovog novca primljenog po osnovu penzija našim najstarijim sugrađanima NBS je uputila instrukciju bankama da obezbede rad svojih filijala i ekspozitura i tokom narednog vikenda, sutra i prekosutra, sa radnim vremenom kao i proteklih radnih dana", saopštila je NBS.

Banke će takođe nastaviti kontaktiranje korisnika u vezi sa načinom isplate penzija za koji su se opredelili - da li žele da ih u njihovo ime podignu ovlašžene osobe, ili da ih donese poštar ili nijedno od navedenog (jer imaju platne kartice).

Kako bi se aktivnosti banaka na isplati penzija tokom vikenda podržale i JP Pošta Srbije obezbediće rad svojih poslovnih jedinica i zaposlenih u tom periodu.

Najstariji građani u Srbiij, oni sa 65 godina života (u gradovima) i 75 godina (u malim mestima), odlukom Vlade Srbije radi očuvanja njihovog zdravlja u vreme pandemije, od 18. marta ne mogu da napuštaju domove, osim nedeljom od 4 do 7.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bankar

Svaka čast onome ko je ovo smislio. Ostanite kod kuće, a onda otvore Banke vikendom da se narod skuplja i da ima gde da izadje. Da li ljudi u banci koji inače rade bez zaštite, desetkovani, u direktnom kontaktu sa ljudima imaju pravo da odmore, ostanu kod kuće barem vikendom ili odu u nabavku slučajno? Nije važno. Ako je potrebno da se dA krv, prave maske, volontira, podržao bih i došao i vikendom i u pola noći, ali ovakvo iživljavanje bez ikakve potrebe da bi se dodvorilo glasačko telu je dno dna. Lako je biti dobar preko tudjih ledja. NBS radeći od kuće ima ovako sjajne preporuke. Podrška Vladi i Predsedniku za sav trud u ovom teškom trenutku.

Totalni Fudbal

@Bankar Za kamate koje mlate u moratorijumu banke treba da rade 24h a ne jedan vikend da rade zbog isplate penzija. Ne secam se da ste se tako brinuli kada ste terali sve korisnike da čekaju ispred filijala po zimi , dok nije bilo vanrednog stanja.

special image