• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UOZBILJITE SE, cela Evropa će trpeti! Lagard "očitala bukvicu" liderima EU

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Šefica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard pozvala je nejedinstvene lidere EU da odlučnije rade na ublažavanju udara pandemije koronavirusa na ekonomije.

Evropski blok podelio oko toga koliko daleko treba ići s merama finansijske pomoći privredi a posebno siromašnijeg juga panevropske zajendice, rekla su danas za Rojters tri izvora upoznata s dešavanjem.

Južne članice Evropske unije su ogorčene nakon što 27 nacionalnih lidera bloka nije uspelo, tokom jučerašnje šestočasovne telefonske sednice, da se dogovori o većoj podršci njihovim ekonomijama, koje pandemija virusa Covid-19 razara.

Možda će vas zanimati

Lagard je na telefonskoj sednici navela da su "potrebne dalje akcije", naglasivši potrebu za hitnom akcijom i poručivši liderima da je EU prespora u reagovanju na krizu, rekli su britanskoj agenciji ljudi informisani o debati koja je vođena.

Ona je takođe, kako su dodali, upozorila na predviđanja duboke recesije i cenu koja će biti plaćena zbog nejedinstva na jedinstvenom tržištu.

Ovo je bio drugi takav poziv Lagardove evropskim kreatorima politika ove sedmice, nakon što je u ponedeljak uputila sličnu poruku ministrima finansija evrozone.

Na jučerašnjoj sednici, Nemačka i Holandija su se žestoko usprotivile zalaganjima Italije, Španije, Portugalije, Francuske i drugih zemalja da se emituje zajednička obveznica, što podseća na razmirice u bloku tokom dužničke krize evrozone 2008, koje su nagrizle jedinstvo EU, navodi Rojters.

"Ako se međusobno ne uvažavamo i ako ne shvatamo da suočeni sa zajedničkim izazovom moramo biti sposobni da na njega zajedno odgovorimo, onda niko nije shvatio šta je zapravo suština jedinstvene Evrope", rekao je portugalski premijer Antonio Kosta nakon završetka telefonske sednice kasno sinoć, prenosi britanska agencija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image