• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA "POPUSTA" ZA PENZIONERE: Vozilo mogu/moraju da registruju potomci

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Redovna registracija vozila je obavezna i tokom vanrednog stanja, čak i za građane koji ne mogu da to obave zbog zabrane kretanja.

 Starijima od 65 registraciju vozila da produže potomci Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Produženje registracije vozila na tehničkim pregledima umesto građana starijih od 65 (75) godina, koji Uredbom Vlade od 18.3. ne mogu da napuštaju domove (i okućnice), mogu obaviti njihovi potomci, saopštio je danas ministar unutrašnji poslova Nebojša Stefanović.

Možda će vas zanimati

Kako je objašnjeno, neophodno je da njihova deca podnesu zahtev na tehničkom pregledu u ovlašćenim servisima uz prilaganje svoje lične karte, a zatim i lične karte vlasnika vozila, kao i ovlašćenje koje, zbog vanrednog stanja, ne mora biti overeno kod notara.

Trenutno produženje registracije vozila obavlja se isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, podseća se u saopštenju MUP.

Slična ovlašćenja primenjuju se i kod podizanja penzija, gde su banke ipak morale da kontaktiraju vlasnike računa da li će nekog ovlastiti da u njihovo ime podiže novac iz banke.

Ukoliko građani imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta, kao što je saobraćajna ili vozačka dozvola, iz MUP apeluju da se se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu [email protected] i sačekaju dalje instrukcije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuradj

Ovo i mene pogadja. Moram u vanrednom stanju da jurim majstora da mi popravi ili menja zadnji branik (napukao,verovatno cukno kolima neko nocu na parkingu, a mozda i sutnuo namerno, nisam video kad se desilo, tek ujutru), plus diskove jer su otanjili, pa tek onda da registrujem. A sa ovim policijskim casom bice nezgodno sve stici, a ko zna kako bi tek bilo da imam preko 65 godina. Trebali da donesu odluku da registracija vazi do kraja vanrednog stanja.

Milan

Ja sam skinuo aplikaciju zakazi tehnicki i sve zavrsio bez problema, besplato je zakazivanje. Preporuka da ne zovete i ne odlazite da bi rezervisali termin u ovo vreme.

Pixel

A sta ko nema potomke?

special image