• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Henkel ima obolele ALI NEMA RAZLOGA ZA ZATVARANJE?

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Među 17 ljudi za koje je do sada u Kruševcu potvrđeno da su oboleli od korona virusa troje je radnika Henkelove fabrike. U toj kompaniji i kruševačkom Zavodu za javno zdravlje navode da su u fabrici preduzete sve propisane mere prevencije te da nema prekida rada.

"Pre nekoliko dana, kada su potvrđeni slučajevi prisustva korona virusa kod naših zaposlenih iz upravne zgrade, koji su u tom trenutku već radili od kuće nedelju dana, poštovali smo sva uputstva koja smo dobili od nadležnih institucija, svim kolegama koji su bili u kontaktu sa njima naložena je izolacija u kućnim uslovima", navedeno je u odgovorima Henkela dostavljenim agenciji Beta.

U toj kompaniji navode da je do sada sprovedeno više od sto aktivnosti koje se tiču bezbednosti u vanrednoj situaciji, angažovani su profesionalci koji svakodnevno dezinfikuju radne prostore, skladišta, pogone, svlačionice, kantine, socijalne prostorije.

Možda će vas zanimati

Takođe, dezinfekciona sredstva, maske i rukavice dostupni su zaposlenima, svima koji ulaze u fabriku bezkontaktnim toplomerom se meri temperatura, označen je prostor gde zaposleni borave prema pravilima fizičkog distanciranja.

U odgovorima navode i da, s obzirom na to da su sprovedene sve pomenute preventivne i neophodne mere propisane od strane nadležnih institucija i Svetske zdravstvene organizacije, nije planirano zatvaranje proizvodnih pogona.

Uveravaju i da je prevoz zaposlenih u okolnostima epidemije organizovan na najbolji mogući način, broj autobusa je dupliran, zaposleni su obavezni da nose maske u autobusu, a autobusi se dezinfikuju između dve vožnje.

U toj Henkelovoj fabrici trenutno ne radi oko 15 odsto zaposlenih iz različitih razloga među kojima je i briga o deci uzrasta do 12 godina, a u Henkelu navode da su odlučili da se samohranim roditeljima koji moraju da ostanu kod kuće i da paze na decu isplati sto odsto zarade.

Tvrde i da se sirovine, materijali i oprema koji iz inostranstva stižu na lokaciju u Kruševcu obavezno dezinfikuju pre nego što se puste u proces proizvodnje ili unesu u magacinski objekat.

U Zavodu za javno zdravlje Kruševac navode da je Henkel preduzeo sve mere koje je Zavod propisao.

"Epidemiolog Zavoda koji je u Henkelu kontrolisao sprovođenje propisanih mera utvrdio je da u toj fabrici na posao ne primaju radnike sa temperaturom niti lica koja su bila u kontaktu sa obolelima, izvršili su dezinfekciju, smanjili su broj radnika u smeni na minimum, održavaju propisani razmak između zaposlenih. Testiramo još neka lica koja su bila u kontaktu sa troje obolelih", rekao je Beti direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje Dragan Vuksanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alex

Kapitalizam ne sme da trpi. Sramota!

$€₽БИА

@Alex то је капитализам... слобода... демократија... људска права... самоуправни социјализам је био ропство... уживајте сада у слободи!

special image