• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čadež:Ne možemo da utičemo na plate zaposlenih na bolovanju, ali...

Izvor mondo.rs

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je preporuka komore kompanijama da se trude da zaposlenima daju zarade u stopostotnom iznosu, ali da oni ne mogu da utiču na poslodavce da to i učine.

Čadež je na pitanje novinara zašto se lekarima koji su zaraženi korona virusom isplaćuje 65 odsto od plate, što je zakonski minimum, odgovorio da to nije pitanje za njega, već za državnu upravu i Ministarstvo zdravlja.

"To je pitanje za ministarstvo zdravlja i državnu upravu, mi ne možemo da utičemo na poslodavca - on može da da minimum od 65 odsto, a može i 100 odsto. Ne znam kako da vam odgovorim, a da budem kompetentan", rekao je Čadež i dodao.

Možda će vas zanimati

"Naša preporuka je uvek bila kompanijama, a kroz ove mere sad koje je uvela država, može da se izdrži da sada i kad obustave porizvodnju, imate sredstva da održite zaposlene i da za bolovanja bude obim plaćanja u najmaksimalnijem obimu", rekao je Čadež.

"Svaki poslodavac kada nema potrebe za rad može po zakonu da vam da 65 odsto od plate - to je minimum, na poslodavce ne možemo da utičemo", rekao je Čadež i dodao:

"I životne navike se menjaju - kad ste kod kuće ne izlazite, drugačije i živite, porodični rashodi su drugačiji...Ali pokušavamo da svim kompanijama preporučimo da što više podrže 100 posto plate u nadi da ovo neće dugi trajati", rekao je on.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kora

Kako ne mozete? Neka se zaraza lekara od korone tretira kao povreda na radu pa ce dobijati 100 % plate. Koliko njih sa laznim uverenjima sede na bolovanjima i primaju punu platu jer su, kao, izvrnuli zglob u povratku kuci a to "videla" kurirka Caca...Sta, nije?

LoL

Ma da, inače sa minimalcem samo bahato - izlasci, putovanja... Marš bre!!!

special image