• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će se i kada zaposlenima isplatiti zagarantovan dodatni minimalac?

Izvor mondo.rs

MONDO vam pomaže da saznate sve što vas interesuje u vezi sa korona virusom i vanrednim stanjem u Srbiji.

Vlada Srbije, tačnije MInistarstvo finansija, donelo je paket ekonomskih mera, za koja je podršku i oporavak privrede, koja je pogođena pandemijom korona virusa.

Među tim merama je i pomoć preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, kroz davanje garantovane tri minimalne mesečne zarade za svakog zaposlenog (za svakog će biti isplaćeno po 750 evra - za tri meseca po 250 evra).

Ti "minimalci" će se isplaćivati, prema rečima minstra finansija Siniše Malog ovako:

- polovinom maja trebalo bi da bude uplaćena prva trećina od 750€, pa sledećeg meseca druga trećina i treća u narednom mesecu.

"Želimo da izbegnemo zloupotrebu da dobije novac i otpusti radnike. Na ovaj način obezbeđujete kontinuitet plaćanja i da zaposleni imaju od čega da žive, kako bi što lakše prebrodili ovu krizu", rekao je Mali.

Precizirao je da će se te garantovane minimalne zarade isplaćivati zaposlenima, kroz račune poslodavaca. Utvrđivaće se ko koliko ima zaposlenih na onosu poreskih prijava, odnosno preko Poreske uprave. "Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene. On ide na račun ljudi koji rade u preduzećima", rekao je Mali.  

Mera će početi da se primenjuje mesec dana nakon završetka vanrednog stanja, kada država utvrdi koliko je ko i kada otpustio radnika.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Uzbunjivač

Koji dodatni minimalac, u jednom privatnom vrtiću u Bg.planiraju da taj "dodatni" drzavni minimalac isplate radnicima, a da po završetku vanrednog stanja radnici 1/3 tog minimalca vrate gaudi, da bi gazda platio doprinose radnicma, jer država će navofno dati neto iznos plate.Znači, samo radnici da snose teret krize.Inače, vrtić je na Zvezdari.

Jovana

A sta se desava sa ljudima koji rade kao crni ,a pola zibota nisu prijavljeni??? A jos gore sta se desava sa ljudima koji su bez posla!????

?

Da li i porodilje to dobijaju?

special image