• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POMOĆ u isplati MINIMALCA može se koristiti za MART, APRIL i MAJ

Izvor mondo.rs Izvor Blic

Privredna komora Srbije objavila je kada može da se koristi direktna pomoć za mikro, mala i srednja preduzeća u iznosu tri minimalne plate i za velike 50 odsto od minimalca.

Iz PKS su naveli da se na sastanku implementacionog tima zaključilo da se pomoć može koristiti za mart, april i maj ili za preduzeća koja su uplatila već mart važi za april, maj i jun (nema refundacije).

PKS je na svom profilu na Linkedin-u saopštila da uskoro izlazi i informator sa svim detaljnim uputstvima, prenosi eKapija.

Članovi Koordinacionog tima su, kako se navodi na sajtu Vlade, na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mb011

Predsenik je rekao da je to pomoc direktno radnicima. Sad ispade pomoc poslodavcima. Novac se uplacuje firmi, znaci mesta za malverzacije u ucenjivanje radnika koliko volis. Kao i za moratorijum na kredite, a ono platicemo kamatu za klasican grejs period. Toliko o pomoci.

Logika

@mb011 Pomoc se isplacuje firmama koje nisu smanjile broj zaposlenih tokom krize. To I ne mora da se dokazuje, vec se vidi online na CROSO, ako uopste znate sta je to ili lupetate samo :)

special image