• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REŠEN PROBLEM Pančevcima: Mesara na točkovima

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Preduzetnik iz Pančeva rešio je sugrađanima veliki problem s kojim se suočavaju svi potrošači po gradovima Srbije u kojoj su zbog epidemije korona virusa zatvoren pijace - nedostatak svežeg mesa.

Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti i u Pančevu su sve pijace zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu zelenu pijacu, dok su se drugi okušali u internet prodaji.

Mesara Đera, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je "meseru na točkovima" koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Možda će vas zanimati

Kamion je u stvari preuređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik Danijel Đerfi rekao je za Tanjug da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija.

Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imali tu vrstu trgovine.

Mesada Đera je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

Mesara se snašla za mogučnost prodaje ali činjenica da pijaca ne radi, sama po sebi prvi veliki manjak kupaca i njima i ostalima.

Kapije glavna pančevačka zelena pijaca na kojoj je do pre nedelju dana bilo I više stotina prodavaca pijačnim danom a prodavalo se na otvorenom - zatvorene su I zaključene.

Pet šop Amos u bloku lokala uz samu pijacu nastavio je prodaju kao i ranije jer su mu izlog i ulaz okrenuti van pijace, a prodavac kaže da je razlika u vrstama kupaca jer sada dolaze samo oni koji su planirali kupovinu a ne kupci prolaznici.

Trgovinu je prilagodio i bajk šop Fristajl koji sada umesto uobičajene trgovine sa pijačne strane, svoje bicikle, opremu za njih, kao I usluge popravke nudi kroz magacinski ulaz do koga se stiže van pijace.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image