• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERI OHRABRENI planom protiv korone: Najveći nedeljni skok berze od 1974.

Izvor mondo.rs Izvor Beta Izvor Tanjug

Akcije na Volstritu su sinoć ostvarile snažan rast završavajući trgovačku nedelju, skraćenu zbog uskršnjih praznika, sa najvećim dobicima a nakon što su Federalne rezerve predstavile detaljno nove mere za podršku ekonomiji tokom vanrednog tanja zbog koronavirusa.

Benčmark indeks Njujorške berze S&P 500 je skočio za 1,5%, zaključivši trgovanje na 2.789,82 poena, dok je industrijski indeks Dau Džons porastao za 285,80 bodova, ili 1,2%, na 23,719,37 poena, prenosi CNBC.

Tehnološki Nasdak kompozit indeks je na zaključen u plusu od 0,8%, na 8,153.58 poena.

Možda će vas zanimati

Američka berza će danas biti zatvorena zbog Velikog petka.

Tokom skraćene trgovačke nedelje, indeks S&P 500 je zabeleio dobitak od 12,1%. To je njegov najveći nedeljni skok od 1974, kada zabeležio rast od preko 14%.

Ovo je takođe bila najbolja trgovačka sedmica za Nasdak od 2009. godine, budući da je ostvario rast od 10,6%.

Dau Džons je ojačao za više od 12%, što je jedan od njegovih najboljih nedeljnih rezultata.

FED je juče objavio niz mera, među kojima i kredite namenjene malim i srednjim preduzećima, a ceo paket je vredan ukupno 2,3 biliona dolara (2.300 milijardi).

Američka centralna banka je takođe iznela detaljne planove o kupovini obveznica sa investicionim rejtingom, pa čak i onih sa najnižim rejtingom.

(GURAJU) KA NORMALI OD MAJA?

Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju izrazili su uverenje da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju, uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobedu nad epidemijom korona virusa i da još nije vreme za ublažavanje mera, izvestio je Rojters.

Procene ministra finansija Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika u Beloj kući Larija Kudloa tumače se kao novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga štoje smrtnost pacijenata obolelih od korona virusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnučin je kratko potvrdno odgovorio.

Doktor Entoni Fauči, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj vladi juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

"Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost", apelovao je Fauči u TV mreže CBS govoreći o prognozama smrtnosti od covid-19.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Popaj

Korona radi svoj posao a svrha korone je da berze rade kako su mafijasi i zamislili,,

special image