• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija "Aerodrom Ketering" ne otpušta, niti će otpustiti radnike

Izvor Promo

Saopštenje kompanije "Aerodrom Ketering".

 Kompanija "Aerodrom Ketering" ne otpušta, niti će otpustiti radnike Izvor: Kurir

Kompanija “Aerodrom Ketering” d.o.o. Beograd je jedna od kompanija koja usred krize prouzrokovane pandemijom i epidemijom virusa COVID-19 nije otpuštala radnike, niti je, u period od početka krize, smanjivala iznose zarada zaposlenih.

Ova kompanija, koja postoji više od 50 godina i posluje na aerodromu Beograd bavi se se opsluživanjem vazduhoplova hranom i pićem, a ovaj sektor privrede je ujedno i najpogođeniji ekonomskom krizom prouzrokovanom epidemijom COVID-19, budući da je kompletan putnički saobraćaj na aerodromima “Nikola Tesla” i “Konstantin Veliki” obustavljen, navodi se u saopštenju.

Uprkos praktično celokupnoj obustavi poslovanja, “Ketering” se, na samom početku, čak i pre objave sadržaja paketa mera Ministarstva finansija Srbije za pomoć privatnom sektoru, obavezao da će sačuvati sva radna mesta svojih zaposlenih i istakao da je očuvanje njihove egzistencije prvi zadatak kompanije.

Kompanija je u prethodom periodu započela ambiciozan poslovni angažman sa nacionalnim avioprevoznikom AirSerbia i obezbedila posao i sigurna radna za 300 bivših zaposlenih ovog preduzeća, a sve zahvaljući stranoj investiciji iz Saudijske Arabije koju je implementirao Fahd Abahusain uz veliku poverenje u investiranje u tržište Srbije kao povoljnog prostora za privredni razvoj u ovoj grani.

Abahusain je istovremeno i predstavnik grupacije stranih investitora iz ovog regiona.

Vlasnici društva su, potom, angažovali iskusan tim direktora, vođen direktorom Ahmedom Farukom, kako bi se kompanija transformisala i njeno poslovanje unapredilo a sa ciljem postizanja međunarodnih standarda u kvalitetu i organizaciji rada a što je i postignuto u prethodnom periodu. Ovo dokazuje da stručni kadrovi i zaposleni, u Srbiji u kratkom periodu, uz pravilan menadžment, mogu dosegnuti potrebne međunarodne standarde u kvalitetu poslovanja.

Izvor: Promo/Aerodrom Ketering

Kompanija se, kao i ostatak privrednika u Srbiji trenutno suočava sa velikim padom proizvodnje, ali je, u međuvremenu racionalno i profesionalno pristupila situaciji, pa je organizovala krizni menadžerski tim, kako bi osigurala očuvanje vitalnih procesa rada a u okviru saradnje sa AirSerbia i Vladom Srbije u opremanju specijalnih letova kojima u Srbiju stižu strani stručnjaci, medicinska oprema i pomoć, te kako bi bila u pripravnosti da pruža svoje usluge i sprovodi celodnevne aktivnosti kroz angažman svojih zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Namera Kompanije je da istraje u zaštiti materijalne baze poslovanja, te da uz puno očuvanje radnih mesta i materijalne egistencije svojih zaposlenih prebrodi ovu krizu. Vlasnici kompanije, kao deo svoje poslovne i kulturne etike kompanije, spremni su da da daju punu podršku ovim naporima a u znak svog poverenja te namere da nastave da budu prisutni na tržištu Srbije a u čemu ih značajno ohrabruje objavljeni paket mera ekonomske podrške privatnom sektoru od strane Ministarstva finansija i Vlade Srbije, budući da u ovome vide dobru poruku i velike napore države da pomogne privrednicima u ovom izuzetno teškom trenutku.

Izvor: Promo/Goran Planić

Način na koji je kompanije vođena u ovom periodu bitno doprinosi poslovanju u ovom delu tržišta, a ovakav model inostranog investiranja je nešto što je celokupnom privatnom sektoru potrebno u što većem obimu i u budućnosti.

/Promo sadržaj/

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image