• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELE HITNO DA RADE: Lombardija zatražila pokretanje pogona već od 4. maja

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Region Lombardija, finansijski centar Italije i najteže pogođena oblast te zemlje virusom covid-19, zatražila je od italijanske vlade odobrenje za postepeno pokretanje proizvodnih aktivnosti na tom području od 4. maja.

To je dan nakon što je predviđeno okončanje mera opšteg karantina na teritoriji cele države.

Lombardija "gleda unapred i kreira novu normalnost" i traži "zeleno svetlo" za postepeno pokretanje proizvodnih aktivnosti po ukidanju blokade, uz poštovanje bezbednosnih standarda i pravila o društvenom distanciranju, obaveznom korišćenju zaštitne maske, radu od kuće za poslove za koje je to moguće, saopštile su regionalne vlasti.

Možda će vas zanimati

Ta strategija prati dodatne, ekonomske mere, koje se, pored ostalog, odnose na podršku malim i srednjim preduzećima i beneficije za zdravstvene radnike.

"Govorimo o postepenom oporavku koji će morati da bude dogovoren sa vladom. Mislim da treba početi sa razmišljanjem kako se treba pripremiti za suživot sa virusom", izjavio je predsednik Lombardije, Atilio Fontana, preneli su italijanski mediji.

Prema njegovim rečima, to je "put Lombardije ka slobodi".

Italija je 9. marta uvela opšte mere karantina za koje se ocenjuje da su dale rezultate i da je virus covid-19 usporio u toj zemlji, te italijanska vlada radi na planu "druge faze", odnosno postepenog izlaska iz blokade.

Italija je druga zemlja u svetu po broju umrlih od posledica virusa covid-19, sa više od 21.000 žrtava, a više od polovine tih smrtnih slučajeva zabeleženo je u Lombadiji.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image