• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali: Gospodo privrednici, prijavite se - na raspolaganju su 2 milijarde €

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je implementacija ekonomskih mera već krenula i da je obećanje dato prošlo nedelje ispunjeno. "Srbija će imati najveći rast u Evropi, možda će biti jedna ili dve zemlje ispred nas", kazao je Mali.

 Korona virus u Srbiji ekonomske mere Siniša Mali Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Gospodo privrednici, od utorka imate 2 milijarde evra garantovanih kredita od države, to su veoma povoljni krediti sa grejs periodom između 9 i 12 meseci”, rekao je Mali na konferenciji za štampu i pozvao sve privrednike koji osećaju negativne posledice nastale zbog korona virusa da se prijave za te kredite.

On je rekao da je obezbeđena i podrška poljoprivrednim gazdinstvima i poljoprivrednicima u iznosu od 2,6 milijardi dinara preko Uprave za agrarna plaćanja već od utorka naredne nedelje.

Mali je pozvao sva gazdinstva koja imaju problem da se prijave. "Pozivam vas da od utorka krenete u ovaj proces", kazao je Mali.

Možda će vas zanimati

On je kazao da je Međunarodni monetarni fond (MMF) izašo s predviđanjima kako će ekonomska kriza da utiče na privredu Srbije, ali i druge zemlje sveta.

“Ovo je najteža ekonomska kriza u poslednjih 100 godina, a predviđena MMF su takva da će srpska privreda imati najmanji pad od tri odsto, ili najveći rast tokom ove godine od svih zemalja u Evropi, možda jedna ili dve zemlje su ispred nas”, istakao je Mali.

On je istakao da će Srbija sledeće godine imati najviši rast u Evropi, kada je reč "o rastu ekonomije".

“Da bi se to desilo moramo da budemo disciplinovani i da izdržimo do kraja krize, i da čuvamo živote u narednih par nedelja”, poručio je ministar.

On je istakao da Srbija ima stabilne finansije, novca, deviznih rezervi, zlata, kao i da ima potencijal da se nosi s krizom.

Mali je podsetio i da su tokom prošle nedelje usvojene uredbe koje se odnose na odlaganje poreza i doprinosa, kao i na direktnu novčanu pomoć preduzećima – tri minimalca, kao i za isplatu 100 evra svakom građaninu Srbije koji je punoletan.

Pročitajte i ovo

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

tole

Dr. Mali....moliću

Brnabič

Od para koje su dobili zato sto su potpisali sporazum o naseljavanju MILION muslimanskih izbeglica.Sitna kap sa kojom nam mazu oči!

special image