• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupuje se kao da je Nova godina, 170.000 penzionera u prodavnicama!

Izvor mondo.rs Izvor rts

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je jutros da je snabdevenost prehrambenih prodavnica po Srbiji više nego dobra, uprkos povećanoj potražnji namirnica, koju je uporedio sa tražnjom pred novogodišnje praznike.

 Rasim Ljajić - velika potražnja u radnjama pred Uskrs Izvor: MONDO/D. Pašić

"Snabdevenost je i više nego dobra. U to su imali priliku da se uvere penzioneri, njih 170 hiljada koji su jutros išli u kupovinu. Od toga samo 50 hiljada u Beogradu, što je osam odsto više nego prošlog vikenda", naveo je Ljajić za RTS.

On je dodao da je u radnjama bilo robe svih vrsta te da, za razliku od nekih zemalja u okruženju, nije bilo nestašica i oskudice bilo kog proizvoda.

Možda će vas zanimati

Upitan za deficit kvasca, koji se dogodio u jednom momentu, Ljajić je rekao da ako pogledamo druge zemlje, njihove prodavnice i rafove, "kod nas je moglo da nestane nešto na sat ili dva, dok ne stigne iz magacina".

Stoga, primetio je, treba da budemo srećna zemlja, "zato što u najvećoj krizi pričamo samo o (nedostatku) kvasca".

Ljajić je rekao da je Srbija pregrmela dva ključna krizna perioda - od 9. do 16. marta i ovu nedelju, koja se meri sa tom.

Rekao je i da je inspekcija na terenu, a izvršeno je 600 kontrola po prijavama građana zbog cena osnovnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

"U 44 slučaja uočili smo odskakanje ili nepoštovanje odredbi o ogrančavanju cena i marži, koje moraju biti na nivou od 5. marta. To je simbolično u odnosu na dužinu krize i asortiman proizvoda", istakao je ministar.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pamtim

Pretvorili smo se u zombije.

Milos

Kakva kupovna moc, mnogo smo jaka drzava na celu sa nasim buducim patrijarhom, a vrlo verovatno i monarhom, Aleksandrom Vucicem! Ok, mozda nece hteti odmah da prihvati te titule, to njega ne zanima, ali morace da popusti kada nadljudske napore da ga nagovore uloze General Vulin, Slavuj Dacic, Bratislav Plocica Gasic, Zoran Drajver Djordjevic, Zlatibor Muerto Loncar, a sve to medijski izguraju moralne gromade Mitrovic, Vucicevic i Sarapa...

Milos

Ovaj kao da se hvali time...

special image