• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SRAMOTA da nam bake šiju maske, a penzioneri doniraju pare"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Britanska doktorka Minal Viz protestvovala je danas ispred kancelarije britanskog premijera Borisa Džonsona, kako bi istakla problem manjka zaštitne opreme za zdravstvene radnike koji se bore protiv novog korona virusa.

Viz je sama stajala ispred kabineta u Dauning stritu, sa maskom za lice i transparentom na kome je pisalo "Zaštitite zdravstvene radnike", prenosi AP.

Prema njenim rečima, protestvovala je zbog ranjivosti zdravstvenih radnika, jer je u toj zemlji najmanje 50 radnika preminulo nakon što su se zarazili virusom, uključujući i trudnu medicinsku sestru.

Možda će vas zanimati

Viz, koja je i sama trudna, rekla je da su zdravstveni radnici u poziciji da preklinju za zaštitnu opremu, kao i da, kada bi imalo dovoljno opreme, ne bi "njihove bake morale da šiju maske, a penzioneri doniraju novac Nacionalnoj zdravstvenoj službi".

"Vlada je trebalo ranije da se pripremi i zbog toga smo u ovoj poziciji", rekla je Viz.

Britanski zvaničnici rekli su da se trude da nabave opremu, kao i da su 84 tone opreme na putu ka Velikoj Britaniji.

Među zaraženima je i sam premijer Džonson, koji se u izolaciji oporavlja nakon izlaska iz bolnice, ali još nije preuzeo nazad operativnu kontrolu nad Vladom.

U Britaniji je od korona virusa obolelo više do 120.000 ljudi, svakog dana prstiže gotovo po 6.000 novih, a od bolesti povezanih sa covid-1‚9 prijavljeno je više od 16.000 umrlih.

Od novog korona virusa u svetu je obolelo skoro 2,4 miliona ljudi, umrlo je više od 164.000, a raste broj oporavljenih i sada ih je iznad 614.000.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

White Eagle

Kako stamota. Kad su to jedini preostali u Srbiji.. mladi pametni i obrazovani su odavno otisli. I ono malo njih sto je ostalo gleda prvu priliku kako da ode. Pa neka taj manipulator nastavi sa panzionerima dalje i pravi bolje sutra, malo sutra....

Vladan

@White Eagle mogao si prvo pročitati tekst, a onda da komentarišeš!!!

special image