• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AH, VI STE OF-ŠOR?! Nema državne pomoći za kompanije iz "poreskih rajeva"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanije koje su godinama profitirale time što su plaćale male poreze u tzv. poreskim rajevima i raznim of-šor destinacijama sad neće moći da se spasavaju poreskim novcem. Bar ne u Danskoj.

Danska je među prvima zabranila da kompanije koje su registrovane u nekoj od zemalja "poreskog raja" dobiju finansijsku pomoć zbog krize izazvane pandemijom, prenosi Rojters.

Nakon milijardi koje je potrošila na pružanje pomoći kompanijama koje beleže značajan pad prihoda zbog mera protiv epidemije, koja doduiše popušta u zemlji, Danska je u subotu najavila nov paket ekonomskih mera u iznosu od 13 milijardi dolara, odnosno 100 milijardi danskih kruna.

Možda će vas zanimati

Međutim, na osnovu amandmana koji su uvedeni, kompanije koje su registrovane u nekoj od zemalja koje važe za "poreski raj" sa liste Evropske unije neće više moći da se prijave za dobijanje pomoći.

Na ovoj listi, za koju zvaničnici u Danskoj tvrde da nije sveobuhvatna, nalazi se 12 zemalja sa niskom stopom poreza ili bez oporezivanja, uključujući Panamu, Sejšele i Kajmanska ostrva.

Ukupan iznos koji je do sada izdvojen za pomoć ekonomiji u ovoj zemlji, koja se u pandemiji proslavila po čudnim nestašicama,  iznosi 400 milijardi danskih kruna.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Naravno! A ovde?

special image