• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADE "NA CRNO": Mnoge italijanske firme ne čekaju na "otvaranje" iz Vlade

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Italijanska vlada još uvek nije objavila svoj plan takozvane "Faze2" borbe protiv epidemije korona virusa, odnosno postepenog otvaranja i labavljenja mera zabrane.

Vlada je za postepeno otvaranje i to ne svih regija u isto vreme, a datum će zavisiti od situacije na terenu. Mere ublažavanja najavljene su za 4.maj. 

I dok Vlada još uvijek utvrđuje mere i datume, medija otkrivaju da se "otvaranje se već dogodilo" jer su neke fabrike i preduzeća već otvorile svoja vrata radnicima i kupcima i obnovile proizvodnju.

Možda će vas zanimati

Više od 100 hiljada preduzeća je zaobišlo blokadu jednostavnim pismom prefektu u kojem se "potvrđuje" da je njihova proizvodnja "esencijalni sektor".

Da bi zaštitili radnike koji nisu spremni da rizikuju da se zaraze, ali ni da izgube posao, reagovali su sindikati.

"Gradnja vojnih brodova nije esencijalna roba", zaključili su iz moćnog sindikata FIOM i juče u Đenovi proglasili štrajk, a danas će odlučiti da li da protest nastave.

U Lombardiji, čiji političari i industrijalci vrše pritisak na Vladu da što pre odobri "Fazu2", smislili su način kako da održe proizvodnju i zaobiđu vladinu uredbu kroz ponovno otvaranje e-trgovine, prodaja svega onoga sto se može putem interneta - a ne samo osnovne robe.

Ali bune se, već danima, sindikalni predstavnici radnika koji rade u magazinima robe jer su se skladišta logistike, tvrde, pretvorila u prava "žarišta korona virusa".

U vreme karantina udvostručena je prodaja i isporuka robe kupljene preko veba, oni koji raznose robu su preopterećeni i rade prekovremeno, a u magazinima koji su zatrpani paketima, nema mesta da se među zaposlenima održava bezbjednosni razmak.

U Italiji, u kojoj je epidemija izbila 21. februara, ukupno je zaraženo više od 181.000 ljudi a broj preminulih je više od 24.000, čime je ta zemlja druga na svetu po broju žrtava, posle SAD.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image