• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halo, je l' hoćete 100 evra?

 Sandra Krstanović
Autor Sandra Krstanović
Izvor mondo.rs

Ministar finansija Siniša Mali precizirao je kada kreće tačno uplata 100 evra svim punoletnim građanima i pod kojim uslovima.

 Korona virus-najnovije vesti-100 evra-isplata-punoletni građani Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Mi ćemo sutra na sednici Vlade usvojiti rebalans budžeta koji će uključiti sve ove ekonomske mere i već prve nedelje maja kreće isplata minimalaca. Takođe usvajamo uredbu o 100 evra svakom građaninu Srbije", izjavio je ministar za Pink.

On ističe da će se svim penzionerima i svima koji primaju socijalnu pomoć automatski uplatiti 100 evra.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim rečima, isplata kreće od 15. maja, a onda će se preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra.

Ministar je dodao je da će se to potvrđivati telefonom, jer je "prethodnih dana čuo da mnogi ne žele tu pomoć".

On je pozvao sve privrednik da iskoriste pomoć države.

"Do kraja aprila može da se prijavi svaki privrednik, već prve nedelje maja biće isplaćen minimalac, a isti princim će biti primenje i u maju i u junu", izjavio je Mali.

Pročitajte i ovo

Komentari 433

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ikababic

Niko vise neprica o pomoci komunalnim firmama gde spada i GSP od 40,800rsd,gde su vozaci od prvog dana pandemije prevozili zdravstvene radnike i time bili ugrozeni zajedno sa njihovom porodicom!!!

Miki

A zasto isto tako niste uveli neko pravilo po kojem poslodavci imaju pravo da traze pomoc drzave jer evo vec se desila situacija da nisam dobio celu platu vec samo onoliko koliko ima preko minimalca jer "gazda" ceka uplatu drzave pa da onda uplati! Firma koja nije stala sekunde jedne i na koju trenutna situacija nema apsolutno nikakvog uticaja i redovne plate bile, odjednom nema da isplati celu platu. Sad ce racuni da cekaju i da se kamataju, prvomajski praznik proci bez trpeze jer ste dozvolili bag..i privatnoj da se izivljava na radnicima i ponizava bez granica. Trebali ste da kazete da plate moraju biti isplacene da bi se steklo pravo na refundaciju minimalca!!!! Ovako ce radnik da naj..e

Fourth World

Kao bunio se neko i drzava se uvredila pa rekla ako hocete pare morate da zovete telefonom. Stvarno smo banana drzava hahahahah

special image