On je rekao da će ta mera doprineti pokretanju srpske ekonomije.

Upitan kako komentariše to što Fiskalni savet smatra da je ta mera ekonomski neefikasna i socijano nefokusirana i na pitanje da li država ostaje pri tome da isplati po 100 evra građanima, Mali je odgovorio:

"Uz veliko poštovanje prema Fiskalom savetu, moj odgovor je da ostajemo pri tome i da će svim punoletnim građanima biti isplaćeno 100 evra na račun. Ne slažemo se sa tim što kaže Fiskalni savet da je to socijano nefokusirana mera, jer ovo se ne odnosi na socijano ugrožene pošto za to postoje drugi fondovi", kazao je Mali.

On je istakao da će 100 evra biti isplaćeno na račun svih punoletnih građana Srbije.

“Ovo nije mera koja se odnosi na socijalno ugroženi, ova mera od 100 evra ima dva aspekta u sebi”, istakao je Mali i dodao da ta mera sa ekonomskog aspekta pokreće privredu.

"Drugo, svi smo jednaki i na svakog od nas ova kriza utiče manje ili više i želimo da država pokaže svoju snagu i da ima novca. Želimo da građanima olakšamo izlazak iz ove krize".

Mali je naglasio da ta mera apsolutno ima ekonomsko opravdavnje i da je koriste i SAD i Hongkong, Singapur i druge razvijene zemlje.

Ističe da će taj novac biti utrošen za nabavku neke robe i nekih usluga i da će dovesti do veće proizvodnje i pokretanja naše ekonomije.

Upitan da li građani mogu taj novac da iskoriste u neke druge svrhe, Mali je rekao da mogu da ga daju u dobrotvorne svrhe ili iskoriste kako oni smatraju, pošto će to biti njihov novac.

Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije kazao na konferenciji za štampu da je u martu 2020. godine doneta odluka o snižavanju referentne kamatne stope, a da je u aprilu doneta nova odluka o smanjenju za 0,25 procenata.

“To su bile prve mere podrške zbog epidemije koro navirusa”, rekao je Jović.

Mali je danas rekao da je implementacija ekonomskih mera već krenula i da je obećanje dato prošlo nedelje ispunjeno.

"Srbija će imati najveći rast u Evropi, možda će biti jedna ili dve zemlje ispred nas", kazao je Mali.