• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bavarci protiv: Lufthanza NE TREBA DA BUDE DRŽAVNA

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nisu svi radi da privatne torškove prevale na celo društvo. Bavarci prvi, makar se radilo i o nacionalnojm ponosu – Lufrhanzi.

  Premijer Bavarske protiv nacionalizacije Lufthanze Izvor: MONDO, Lana Stošić

Nemačka vlada treba da pruži podršku avioprevozniku Lufthanzi, tokom krize izazvane korona virusom, ali vlasnik aviokompanije ne treba da postane država, izjavio je danas premijer Bavarske Markus Seder.

"Lufthanza ne treba da bude nacionalizovana", rekao je Seder, predsednik Hrišćansko-socijalne unije, sestrinske partije vodeće Hrišćansko-demokratske unije koju predvodi nemačka kancelarka Angela Merkel, navodi Rojters.

Možda će vas zanimati

"Vlada bi u Lufthanzi trebalo da bude tihi partner, a ne deoničar, a iz kompanije bi trebalo da izađe neposredno po okončanju trenutne krize", rekao je Seder.

Nemci izgleda nisu radi da privatni troškovi padnu na pleća države, odnoso svih poreskih obveznika, čega se u današnje vreme ne libe ni u SAD, kada zagusti bogatašima.

Tako je predsednik Doland Tramp spremio pozamašan paket pomoći tamošnjim aviokompanijama a sad čak "Vlada razmišlja o ulasku u vlasništvo kako bi pomogla domaćem naftnom i gasnom sektoru pogođenom korona krizom", izjavio je pre neki dan američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Pomoć aviokompanijama, i to vredna 10 milijardi evra, sprema se i u Francuskoj i Holandiji, čiji su Er Frans i KLM partneri, ali i u Srbiji, gde je srpska vlada manjinski suvlasnik ER Srbije..

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image