• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se EPS: MANJI RAČUN ZA STRUJU, ako se plati do…

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Povodom problema sa zaračunavanjem kamate na kašnjenje i nedobijanja uobičajenog popusta od 5 odsto za redovne platiše u vreme vanrednog stanja oglasio se i EPS. Imaju novo obećanje - i to sada za sve građane.

 EPS o računima za struju i popustu od pet odsto Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Vršilac dužnosti direktora JP EPS Milorad Grčić izjavio je danas da će svi građani Srbije imati mogućnost da račune za struju za mart, april i maj plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate, ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna.

"Mi smo na početku krize obećali da penzioneri neće plaćati kamatu i da će imati popust od pet odsto, koji su imali ako plate račun do 28. u mesecu. Naša konačna odluka u EPS-u je da će građani, ne samo penzioneri, imati mogućnost da tri računa - za mart, april, maj - plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate. Ovo sve važi ako uplatu izvrše najkasnije do 30. juna. To je pokazatelj koliko država misli o građanima Srbije", rekao je Grčić novinarima na novom vidikovcu površinskog kopa "Radljevo", prilikom posete RB "Kolubara" Lazarevac.

Možda će vas zanimati

Ovo novo obećanje EPS usledilo je nakon što je ovih dana bilo dosta prozivke na način na koji je državna energetska kuća "ispunila" pređašnje, dato po proglašenju vanrednog stanja.

Tada je rečeno da najstariji građani, penzioneri, koji nisu mogli da izlaze iz kuća zbog mera socijalnog distanciranja (pa tako nisu mogli ni da plate račune na šalterima banaka, pošta i elektrodistribucija), neće dobiti zateznu kamatu na neplaćene račune a neće izgubiti ni popust za redovne platiše.

Međutim, kamate su uredno naplaćene za račune iz februara (plaća se u martu) i marta (april), a popust nije dobijen. Sada je to ispravljeno ovom odlukom EPS-a, ostaje da se vidi kako će se sprovesti.

Direktor Grčić se zahvalio građanima što redovno plaćaju račune za električnu energiju.

Kako kaže, pocenat građana koji su plaćali račune u prethodnom periodu veoma je visoko i to pokazuje da su potrošači svesni da Elektroprivreda funkcioniše na vrlo složen način i da je plaćanje računa neophodno da bi se proces proizvodnje i distribucije električne energije nastavio.

On je istakao i da je najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju prošao, jer kako kaže, ako nema struje, problem je i bolnica, dom zdravlja i onlajn nastava.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 117

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

EPS sto radi nema nigde. Na racunu od 3000 dinara, 1400 dinara su izmisljeni troskovi dok je ostalo utrosena energija. Placamo akcize na struju i onda cena akcize ulazi u pdv. To nema ni u ludilu ludila ko je smislio takav racun. Takodje akcize se placaju na luksuznu robu i usluge. Ako je struja 2020 godine luksuzna roba a ne osnovna potreba, onda ne zivimo na istoj planeti.

Srbijo snago naša

@Nebojša Brate pošteni, ajde kandiduj se na izborima, imaš moj glas, a i moje porodice. I to samo što si napisao u komentaru, meni je dovoljno da ti dam glas. Srbija vapi za poštenim i časnim ljudima da je vode.

Nebojsa

@Srbijo snago naša Hvala burazeru, Nemam hrabrosti...ni snage...

special image