• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam zainteresovanih za uvođenje CDMA

Konkursnu dokumentaciju za licence za uvođenje fiksne bežične telefonije CDMA otkupilo je osam firmi - šest srpskih i dve inostrane, rečeno je agenciji Beta u Republičkoj agenciji za telekomunikacije

Konkursnu dokumentaciju za licence za uvođenje fiksne bežične telefonije CDMA otkupilo je osam firmi - šest srpskih i dve inostrane, rečeno je agenciji Beta u Republičkoj agenciji za telekomunikacije.

Rok za prijavu za otkup konkursne dokumentacije po ceni od 50 evra istekao je 8. aprila, a firme koje su dokumentaciju otkupile mogu do 15. maja da dostave ponude i uplate depozit od 10.000 evra.

CDMA omogućava pružanje telefonskih usluga, kao i pristup internetu slabijeg kvaliteta i pogodan je za seoske sredine u kojima telekomunikaciona infrastruktura nije izgrađena.

Kako se navodi u oglasu, licence će biti izdate na 10 godina, a minimalna naknada je 500.000 evra po licenci.

Ponuđači mogu konkurisati za po jednu licencu, a ukoliko bude više od dva ponuđača koji ispune uslove biće održana aukcija za licence.

Planirano je da Ratel najpovoljnije ponude izabere do 8. juna i da licence izda osam dana nakon proglašenja pobednika tendera.

Pravo učešća na tenderu za CDMA licence za nacionalnu pokrivenost imaju telekomunikacione kompanije, ali i preduzeća koja nameravaju da se bave telekomunikacijama i uplate depozit ili obezbede bankarsku garanciju od milion evra.

Kako je agenciji Beta ranije rečeno u Ratelu, planirano je da se u prvih šest meseci nakon izdavanja licence CDMA uvodi u seoske sredine, gde nema dovoljno telefona i koje nisu gusto naseljene.

U Srbiji bi u drugoj polovini ove godine trebalo da se raspiše tender za novog operatera fiksne telefonije, dok je prema informacijama Ministarstva za telekomunikacije, uvođenje fiksne bežične vajmaks tehnologije za telefon i internet odloženo zbog ekonomske krize.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image