• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lakše do slanja robe železnicom: Južnjaci se organizovali u ERCI

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Klaster železnica jugoistočne Evrope, u saradnji sa 14 drugih evropskih saobraćajnih i železničkih klastera iz 16 evropskih zemalja i Turske, osnovao je elektronsku platformu za komunikaciju i umrežavanje.

U platformu ERCI (RCSEE) uvezane su kompanije koje kao dobavljači i vršioci usluga rade za železničke i brojne javne i privatne transportne kompanije na evropskom kontinentu, kaže se u saopštenju tima Mreže za poslovnu podršku i Klastera železnice jugoistočne Evrope.

"U uslovima pandemije covid-19 ova platforma poslužiće za niz konferencija, seminara i vebinara kroz koje će se vršiti razmena iskustava i povezivanje menadžera dobavljača železnica i javnih i privatnih transportnih kompanija", kaže se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Na taj način platforma će pokušati da u uslovima zatvaranja granica i izostanka velikih međunarodnih poslovnih sajmova i konferencija pomogne održanju lanaca dobavljača i omogući zainteresovanim mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima, fakultetima i istraživačkim ustanovama da u doba zdravstvene krize pronađu nove partnere.

Korisnici ove platforme biće upravo preko 2.000 mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća iz 17 evropskih zemalja koji su kao članovi svojih klastera okupljeni u Evropsku asoacijaciju železnickih klastera ERCI (European Railway Cluster Initiative).

Poseban akcenat na online događajima koji će biti organizovani preko ERCI platforme biće stavljen na razvoj inovacija, procese dekarbonizacije, digitalizaciju, projekte za uštedu energije i povećanje bezbednosti železničkog saobraćaja i javnog prevoza, razvoj i udruživanje evropskih lanaca dobavljača, nove proizvode i usluge nastale kao odgovor industrije na pandemiju korona virusa.

"Ova platforma je još jedna šansa za proizvođače i ponuđače usluga iz Srbije i zemalja regiona da saznaju više o mogućnostima za razvoj svog biznisa, evropskim projektima koji su u toku ili se planiraju i da pronađu potencijalne naručioce roba i usluga za nove poslove", zaključuje se u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image