• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko ne uzme 100 evra: Evo gde ide novac koji ostane...

Autor Jelena Stokić Izvor mondo.rs

Do devet sati jutros za jednokratnu pomoć od 100 evra prijavilo se čak 2,4 miliona građana Srbije. Ministar objasnio kako će biti iskorišćen novac onih građana koji ga ne žele.

 Prijava za 100 evra pomoći - evo gde ide novac onih koji ga ne uzmu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

 Ministar finasija je izjavio jutros da će novac biti iskorišćen za projekat "Srbija 2025."

 "To znači da ćemo novac koji ostane u budžetu ulagati u infrastrukturu, jeftinije stanove, škole, kanalizacije…”, rekao je Mali u Jutarnjem programu TV Prva.

Možda će vas zanimati

On je istakao da svako ko se bavi finasijama zna da ništa nije besplatno, pa ni ova mera.

"Ništa nije besplatno, ali je države preuzela na sebe, da podrži građane Srbije. Ne postoji nikakva obaveza, možete 100 evra da potrošite na bilo koji način. Za mene je važan psihološki faktor, država pokazuje da može da podrži građane, da osećaju sigirnost", objasnio je ministar finansija.

Anketa

Da li ćete se prijaviti da dobijete 100 evra?

  • Da, naravno da hoću

    89.72% (32821)

  • Ne, nisam zainteresovan

    5.96% (2181)

  • Ne znam

    4.32% (1580)

Da li ćete se prijaviti da dobijete 100 evra?

Rezultati

 Do danas u 9 sati prijavilo se čak 2,4 miliona građana za jednokratnu pomoć od 100 evra.

Sutra, 15. maja, po automatizmu će početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, a biće objavljen i broj kol centra na koji građani mogu da se prijave za pomoć.

Do tada, prijava je moguća onlajn.

POGLEDAJTE UPUTSTVO ZA ONLAJN PRIJAVU

Građani moći da se prijavljuju do 5. juna, a novac će najkasnije od 1.juna biti sukcesivno uplaćivan.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 52

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zZz

Kad si vec pomenuo kanalizacije ministre. Zivim u Novoj Pazovi, naselju starom oko 300 godina koje i dan danas ima pokrivenost kanalizacijom oko 30% sto je strasno s obzirom da zivimo u 2020. godini.

Čika Zuba

Državni organi proglasili vanredno stanje zbog epidemije. Privatni vlasnici zatvorili radnje zbog toga, radnici dobili minimalac. Radnici nisu krivi što im je"zabranjeno da rade", ali dobili su skoro duplo manje plate x 2 meseca, pa neka je samo 100 evra mesečno to je 200 evra, a više je. I sad ako je jedan zaposleni u porodici primio 150 ili 200 evra manje za jedan mesec, za dva meseca je 300 ili 400 evra, a država ti iz budžeta od svih nas porrskih obveznika praktično refundira 100 e, pa neka oba zaposlena člana uzmu po 100e to je ukupno 200 evra i opet si kratak za 200 evra, a računi, čekovi, porezi... nisu umanjeni nego su redovno stizali i plaćeni su redovno, čak možda račun za struju sumnjivo veći. I da li je radnik išta kriv i treba li da se srami što se prijavio za tih 100 evra refundacije 50% izgubljene zarade jer je nezavisno od njegove volje bio sprečen da radi, proglašenjem vanrednog stanja od strane državnih organa. Poslodavcima će država refundirati minimalac i pomoći privredi da odlože plaćanje javnih dažbina, što je korektno. AI na kraju kad se sve sabere, oduzme, podeli, pomnoži, čak je radnik zakinut. Ali dobro, u svakom slučaju porodice koje su iz gore navedenog razloga bile uskraćene u kućnom budžetu za 2 meseca za skoro jednu celu platu, nemaju razloga da se srame i stide što su se prijavili za uplatu 100 e iz budžeta. Valjda sam bio jasan. Ali opet u redu je što je ova mera donešena ako se uzme u obzir da radnik nije svojom krivicom izgubio mogućnost da zaradi punu platu. Ova priča važi za porodice u kojima su jedan ili dva ili više članova bili na minimalcu tokom vanrednog stanja.

Majko mila

Oni su se nadali da, kao iskaz patriotizma, osim penzionera i socijalno ugroženih, ostali deo stanovništva neće uzeti novac, da pomognemo državi! Prevarili se!

special image