• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

100 evra pomoći već dobilo 950.000 penzionera

Izvor mondo.rs Izvor Novosti

Jednokratna pomoć države od 100 evra, za sve punoletne građane, isplaćena je na račune prvih 950.000 penzionera! Krenulo od Poštanske, slede i druge banke.

 Prijave za 100 evra pomoć isplaćena na račune 950.000 penzionera Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da je jutros počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za „ostatak“ od 950.000 penzionera - za penzionere koji inače imaju tekući račun u Poštanskoj štedionici, onima koji penziju primaju na kućnu adresu, kao i onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci za ovu priliku.

Prethodno je juče isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

„U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije“, naveo je ministar i poručio da je briga o najstarijim sugrađanima prioritet države.

On je precizirao i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama, navedeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Inače, stiglo je 3,25 miliona prijava onlajn, a preko kol-centra 25.889.

Ostali punoletni građani, koji se prijave onlajn i telefonom, uplate od oko 12.000 dinara mogu da očekuju najkasnije od 1. juna.

Dok je za ovih oko dva miliona punoletnih građana isplata automatska, ostali punoletni državljani Srbije, koji žele poklon, mogu da se prijave do 5. juna preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, ili pozivanjem kol-centra na broj telefona 0800 101 100.

Uslov je da imaju važeću ličnu kartu i aktivno prebivalište u našoj zemlji.

Prijave preko portala primaju se od 13. maja, a u prvih 38 sati rada portala, svoje podatke ostavilo je oko tri miliona sugrađana.

Punoletni građani koji žele da dobiju pomoć dostavljaju jedinstveni matični broj građanina, JMBG, broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun.

Korisnici novčane socijalne pomoći ne treba da se prijavljuju za pomoć, jer će im ona automatski biti uplaćena.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inteso

Kad su penzosi u Intezi na redu? Da li prvenstvo znači da su mušterije štedionice povlašćene ili je polu državna socijalno penzionerska struktura?

SonoSicliano

Hahaha zna kome treba prvo, sad ce izbori.. naucio je od SPS-a ... tuga

mmm

Kakva pomoc, ukrali 900 miliona dolara od penzionera, sada daju 100 evra koje cemo vratiti sa kamatom.

special image