• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amazonovo "HVALA TI": Dele majice i - smanjuju plate!

Izvor mondo.rs Izvor Business Insider

Iako epidemija korona virusa u SAD ne jenjava, i privreda je u svim državama i dalje "pod ključem", onlajn trgovac Amazon je najavio ukidanje dodatka na platu uvedenu po izbijanju covid-19.

Nakon što je prošlog meseca za svoje radnike u magacinima ukinuo praksu da svako ko je zabrinut za svoje zdravlje ili ima nekog da neguje kod kuće, može da koristi produženo neplaćeno odsustvo, ove nedelje je Amazon svoje zaposlene "obradovao" i vešću dase od 1. juna ukida dodatnih 2$ po satu "naknade za rizik", uvedene po izbijanju epidemije javlja Biznis insajder.

Ova vest je, da stvar bude bizarnija, stigla istovremeno kada Amazon ima svoju "akciju zahvalnosti u kojoj deli radnicima majice sa natpisom "Hvala ti" zbog doprinosa radu kompaniji koja je imala veliki skok prodaje tokom pandemije.

Možda će vas zanimati

Zaposleni su za Biznis insajder rekli da baš nisu zadovoljni ovom razmenom.

"Sada kada se države 'otvaraju' a mi već sada imamo 21 slučaj obolelih u skladištu i najmanje jedan smrtan slučaj radnika od korona virusa u Indijanapolisu, ovo nam dođe kao šamar", kaže jedan radnik.

Da su majice stigle i u Teksas, potvrdio je jedan tamošnji radnik.

"Sve što mogu da kažem je da izledada je firma rešila da majicama promeni lošu sliku u javnosti. Ali to 'hvala' ne izgleda iskreno", kaže on.

Amazon je u vreme pandemije zaposlio dodatnih 175.000 radnika kako bi zadovoljio tražnju skočilu usled zagušenja klasičnih trgovinskih kanala. Uz to su, formalno, povećane sanitarne mere higijenne i socijalne distance u skladištima.

Sada, kada se situacija sa lancem snabdevanja ustalila, trgovački gigant ukida sve pandemijske "povlastice", iako radnici, kao i veliki broj političara i medicinskih stručnjaka, upozoravaju da je prerano misliti da je epidemija gotova i da više nema rizika po zdravlje ljudi.

Ova odluka je posebno problematična za radnike u Merilendu, gde imaju povećan broj slučajeva obolelih od korone.

"Amazon je ekonomski div sa najbogatijim direktorom na svtu (vlasnik Džef Bezos samo je ove godine bogatstvo povečao za 29 milijardi $) i sigurno može da si priušti dodatna dva dolara po satu", kaže jedan od tih radnika.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mr Ljutko

Pa sta mislite kako je Bezos postao milijarder? Tako sto je delio sa svima?🤣🤣🤣

special image