• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO DO kada vam sigurno "leže" sto evrića na račun

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Do jutros u 8 sati ukupno 3.750.000 građana Srbije se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali...

Poručio da će se kompletna isplata ove novčane pomoći države završiti najkasnije do 7. juna.

Kada se na brojku od 3.750.000 doda i oko dva miliona penzionera i oni koji primaju novčano-socijalnu pomoć, reč je o 5.750.000 građana Srbije koji će dobiti pomoć države.

Možda će vas zanimati

 "To je veliki uspeh. Na pravi način smo pokazali da je mera koju smo definisali upravo mera koja je građanima potrebna. Zbog toga i imate toliki broj ljudi koji se javljaju", rekao je Mali za Tanjug.

Proteklih nekoliko dana po sto evra je isplaćeno na račune za ukupno 1.050.000 penzionera, a danas preostalih 650.000 penzionera treba da očekuje uplatu od 100 evra kod njihovih banaka.

To je uplata koju vrši Trezor na račune poslovnih banaka penzionera, pa će neki od tih penzionera već danas imati novac na računu, a neki najkasnije već sutra, rekao je ministar.

Obećanje koje je dato je i ispunjeno, poručio je Mali.


"U četvrtak isplaćujemo 100 evra za 160.000 sugrađana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja, isplaćujemo sve ostale građane koji su se prijavili", navodi ministar finansija.

Mali ukazuje da se na dnevnom nivou novac uplaćuje za 500.000 građana i očekuje da će tom dinamikom do 1. - 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć od 100 evra.

Podseća da je poslednji rok za prijavu 5. juni ali kaže da nema potrebe da građani žure te da vremena ima dovoljno za prijavljivanje.

Oni koji se budu prijavili poslednjeg dana kada je rok za prijavljivanje, do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka.



"Do 7. juna mi ćemo završiti sa isplatom cele ove novčane pomoći. Novca na računu ima, nema razloga za brigu, dinamika isplate će biti ispoštovana", rekao je Mali.

Kaže da će time biti ispunjeno obećanje države čime se, kako je ocenio, daje velika doza optimizma građanima.

Na taj način se, dodaje, daje i nada da će efekat ovih ekonomskih mere koje zajedno sa merama namenjenim privredi, biti pravi te da će Srbija, kako je istakao, biti najbolja u Evropi ove godine kada je stopa rasta ekonomije u pitanju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 35

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

Ovaj ''Mali'',je bas ''veliki''...Cas sam gradonacelnik,pa malo sam ministar i to finansija ...Boze,kakva ''drzava'',od Vulina,do malog,''i naravno Dzej''....

Jo

A sto ne objavi neki list koliko je Italija npr dala svojim gradjanima novcanu pomoc?!?! I to ne jednokratnu vec tri meseca zaredom!!! Sume su oko 500€ mesecno svakom punoletnom gradjaninu. I sad ce da mi odgovore da je Italija jaca ekonomski itd. A Slovenija? Koliko su oni dali? Izguglajte malo, smesni smo da nema dalje. Ali hvala i na ovih 100€ 😃💪😃💪

Klijent

@Jo kako ono kaca ekonomija kad vule kaze da smo to mi

special image