• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Hrvata stala plata - u novčaniku manje od 900€

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Prosečna bruto i neto plata u Hrvatskoj je praktično ista kao i pre godinu dana, rast simboličnih 0,8 odsto. Medijalna plata gotovo 750 evra.

 Prosečna neto plata u Hrvatskoj 886 evra u martu Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prosečna martovska neto plata je iznosila 6.713 kuna (886), i u odnosu na isti mesec prošle godine nominalno je viša za 1,4% a realno (kada se odbije inflacija) za 0,8%. Hrvatska je uvela mere štednje zbog posledica krona virusa, i najavila manje plate u javnom sektoru.

Prosečna bruto plata po zaposlenom je u martu je težila 9.181 kuna (1.211), i u nominalnom izrazu je bila viša za 1,3% nominalno i za 0,7% realno.

Možda će vas zanimati

Najviša prosečna mesečna neto plata isplaćena je u martu u delatnosti vazdušnog saobraćaja u iznosu od 11.331 kuna (1.495), dok je najniža isplaćena u delatnost pripreme i usluživanja hrane i pića u iznosu od 4.166 kuna (oko 550).

Državni zavod za statistiku je s podacima o platama isplaćenim u februaru objavio i prelazak na novu metodologiju računanja prosečne plate.

Uvedena je kategorija medijlne plate, koja je iznosila 5.656 kuna (746), i predstavlja iznos one isplaćene plate od koje je jednako više i manje po 50 odsto ostalih plata.

U Srbiji će zvanična statistika zarade za mart objaviti za nedelju dana, a februarska prosečna plata je bila 494€, dok je modalna bila 384€. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image