• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čak 5,8 miliona se prijavilo ili već dobilo 100 evra (VIDEO, ANKETA)

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Za novčanu pomoć od 100 evra do sinoć se prijavilo više od 3,8 miliona građana Srbije. kada se tome dodaju i oni koji su pomoć već dobili to je onda 5,8 miliona.

 Isplata 100 evra od petka - do sada se prijavilo 3,8 miliona građana Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Penzionerima je ta pomoć isplaćena, danas novac leže na račune oko 160.000 korisnika socijalne pomoći, a za ostale građane koji su se prijavili onlajn ili telefonski, novac će početi da se isplaćuje od ponedeljka, 25. maja, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

"Do sinoć se prijavilo 3.880.000 građana Srbije da primi novčanu pomoć u iznosu od 100 evra i kada na taj broj dodate sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 5,8 miliona građana koji su se prijavili ili primili novčanu pomoć", rekao je Mali.

Možda će vas zanimati

Pozvao je korisnike socijalne pomoći da podignu pomoć od 100 evra koja im je danas automatski uplaćena na račun i napomenuo da će, dok se socijalna pomoć prima po porodici, pomoć od 100 evra biti isplaćena svakom punoletnom članu porodice.

"Svaki član porodice koji je punoletan dobio je 100 evra na svoj račun, a ako nije imao račun, mi smo otvorili namenski račun za njega u Poštanskoj štedionici", rekao je Mali.

Ukazao je da je država rešila i problem za građane koji su nepokretni i koji ne mogu da dođu do banke uvođenjem jednokratnog ovlašćenja.

Osoba koja podiže 100 evra u ime i za račun onoga koji ne može da dođe do banke potrebno je, navodi Mali, da ima svoju ličnu kartu i ličnu kartu primaoca pomoći. "Za jednokratno ovlašćenje nema potrebe da se overava kod notara i nema dodatnih troškova", ukazao je Mali.

Za ostale građane koji su se prijavili za pomoć od 100 evra isplata počinje od ponedeljka, 25. maja, kaže Mali i dodaje da će država dnevno isplaćivati po pola miliona građana.

"Očekujemo da ćemo nakon toga u narednih pet do šest dana isplatiti sve one koji su se prijavili.

Prijava traje do 5. juna i svi koji se prijave poslednjeg dana novac na račun će im leći do 7. juna. Time, ovaj veliki proces, završavamo 7. juna", zaključio je Mali.

UPUTSTVO ZA ONLAJN PRIJAVU:

Anketa

Da li ćete se prijaviti da dobijete 100 evra?

  • Da, naravno da hoću

    89.72% (32821)

  • Ne, nisam zainteresovan

    5.96% (2181)

  • Ne znam

    4.32% (1580)

Da li ćete se prijaviti da dobijete 100 evra?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slobodan

Kako 5,8 kad su rekli 5,5 miliona???odakle sad visak?

Pennywise

Ima višak od 300.000. To su sigurno SNS bot glasači. Da bi nam bilo bolje treba da se ovaj celi lopovski režim skine. Oni ništa ne rade samo kradu i to je to. Izbori u Srbiji su lažni bez ikakvog značaja. Katastrofa.

Danilo

Kad hocu da proverim status prijave pise da sam odbijen zbog pogresnih podataka ,i kaze da se prijavim opet,a kad se prijavljujem ponovo pise da sam vec registrovan za dodelu jednokratne pomoći tj. 100e..???

special image