• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reno dobija 5,5 milijardi € ili - NESTAJE

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Francuski proizvođač automobila Reno, mogao bi uskoro da nestane sa svetske scene ukoliko ne dobije pomoć da se izbori sa posledicama korona krize.

 Francuska – Pomoć države za Reno 5,5 milijardi evra  Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Ovo upozorenje građanima Francuske, koji preko Vlade poseduju 15% ove firme, izneo je danas ministar finansija, Bruno le Mer, napominjući da gigant mora da se prilagodi situaciji.

Le Mer je u izjavi za francuske medije naveo da postrojenje Renoa u Flinu ne sme da bude zatvoreno, i da kompanija treba da očuva što je više moguće radnih mesta u Francuskoj ali i da ostane konkurentna.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim rečima direktor Renoa, Žan-Dominik Senar, naporno radi na novoj strategiji i ima podršku francuske administracije.

On je za "Figaro" naglasio da još nije potpisao pozajmicu od 5,5 milijardi evra za "Reno" i da su razgovori u toku.

Francuska administracija neprestano ističe da proizvođači automobila moraju vratiti fabrike u zemlju u zamenu za podršku vlasti, te da bi trebalo da rade na ekološki prihvatljivim vozilima sa nižim nivoom zagađenja.

Reno je partner u širem savezu sa japanskim kompanijama Nisan i Micubiši a japanski mediji su ranije javili da Nisan razmatra mogućnost ukidanja 20.000 radnih mesta širom sveta i da će pažnju daljeg razvoja usmeriti na Evropu i zemlje u razvoju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đole

E siroti Reno. Volim njihove automobile. Moj matori je ceo svoj život vozio 4-ke, ja jedno vreme Klio, a skoro sam, za neko putovanje uzeo iz mms auta Megan i bio sam prezadovoljan. Ako iko zna šta je udobnost i mala potrošnja, to su Francuzi. Baš bi bilo šteta da nestane...

kil bilica

@Đole moj reno je jos ziv :) najlepsi auto na svetu

special image