• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struja ipak neće poskupeti

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da nema poskupljenja struje dok traje ekonomska kriza i pad privredne aktivnosti.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da nema poskupljenja struje dok traje ekonomska kriza i pad privredne aktivnosti.

"Potpuno je jasno da u uslovima kada zamrzavamo plate, imamo tešku ekonomsku situaciju, nema ništa od poskupljenja struje", rekao je Dinkić novinarima prilikom posete reciklažnom centru u Železniku.

On je dodao da je pažljivo slušao izjavu ministra enegetike Petra Škundrića i da je iz nje razumeo da do poskuljelnja struje neće doći dok traje ekonomska kriza.

Direktror EPS-a Dragomir Marković juče je izjavio da je mogće poskupljenje struje od osam odsto.

Ministar energetike Petar Škundrić danas je takođe rekao da struja neće poskupeti.

On je upozorio da, zbog porasta potrošnje električne energije, od 2010. godine može doći do nestašice električne energije u Srbiji.

Škundrić je na otvaranju konferencije "Energetska budućnost Balkana" rekao da je Elektroprivreda Srbije na osnovu raspisanog pretkvalifikacionog tendera za izgradnju novih blokova termoelektrana "Kolubara B" i "Nikola Tesla 3", stiglo 53 pisma o namerama od raznih kompanija iz sveta.

Te dve termoelektrane, kada budu izgrađene, imaće ukupnu instalisanu snagu od oko 1.400 megavata, a vrednost investicije proecnjena je na oko 1,6 milijardi evra, naveo je on

Prema oceni ministra energetike, to je najbolji odgovor EPS-a na finansijsku i ekonomsku krizu, jer se tim projektima pokazuje da, i pored krize, postoji interesovanje za kapitalna ulaganja u energetiku.

Do 2015. godine, do kada treba da bude završena revitalizacija hidroelektrane "Đerdap 1", koja treba da počne na jesen, Srbija će dobiti dodatnih 162 megavata električne energije, a radni vek tog hidropostrojenja biće produžen za još najmanje 30 godina.

Ministar je podsetio da je sa ruskom kompanijom "Silovijemašini" potpisan je ugovor o revitalizaciji "Đerdapa 1", u vrednosti 168 miliona dolara, na osnovu klirinškog duga bivšeg SSSR-a.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image