• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi u Bloku 70 očajni: Propada posao, Srbi "beže od korone"

Izvor mondo.rs Izvor rts

Iako je tržni centar u Bloku 70 otvorio vrata posetiocima još 8. maja, mušterija je malo, a promet slab

 Kineski tržni centar - Blok 70 - korona- slab promet Izvor: MONDO, Jelena Stokić

Pre pandemije, popularne kineske radnje u svakom ćošku Beograda nisu se žalile na manjak mušterija. Širok asortiman robe i povoljne cene bili su njihovi glavni aduti.

Međutim, pošto je epidemija korona virusa krenula upravo iz Kine, mnogi su se uplašili da bi odlazak u ove radnje mogao da poveća rizik od zaraze.

Možda će vas zanimati

Strah da proizvodi nose virus na sebi, da su prodavci zaraženi i da su radnje nedovoljno provetrene, i dalje neke kupce drži dalje od ovih radnji. Istina je da rizik od zaraze nije veći nego u bilo kojoj drugoj radnji, ako se svi pridržavamo mera opreza.

Ako želite da uđete u kineski tržni centar, u Bloku 70, moraćete strogo da se pridržavate pravila za prevenciju i zaštitu od koronavirusa.

To znači da bez maske i rukavica ne možete niti da gledate, niti da kupujete kinesku robu. Mere zaštite nalažu da su i prodavci i kupci dužni da nose zaštitnu opremu, navodi RTS.

Ako pokušate da uđete drugačije, zaustaviće vas obezbeđenje, ponuditi vam maske i dezinfekciona sredstva.

"Bili su još stroži, sada svi nose maske i rukavice. Ljudi slušaju", kaže čuvar.

Podsetite se i Kineskinje koju je MONDO intervjuisao, i procenite sami da li je odlazak kod Kineza rizičan:

Kineskinja Nena iz Temerina za MONDO: Volim SARMU, ne slepe miševe! (VIDEO)


Maja Tešić Petković kaže da na ulazu postoje dezobarijere i dozatori u hodnicima, kao i sprejovi sa dezinfekcionim sredstvima u lokalima.

Ovakve mere predostrožnosti kao da ne ulivaju dovoljno poverenja građanima.

Iako je tržni centar u Bloku 70 otvorio vrata posetiocima još 8. maja, mušterija je malo, a promet slab. Najviše je onih koji kupuju u prodavnicama prehrambene robe, kažu trgovci, ali i u ovim radnjama nema mnogo ljudi.

Većina smatra da je najbolje prošetati kroz centar, odmeriti cene i eventualno kupiti neku sitnicu, tek da se, kao po nekadašnjem običaju, ne bismo vratili praznih ruku od Kineza.

Iako već uveliko rade, mnogi trgovci još nisu vratili na rafove svu robu, koja je bila privremeno spakovana, dok je trajalo vanredno stanje.

Garderoba, igračke, oprema za domaćinstvo, pribori, alati i sva ostala roba, pretežno se izbacuje iz magacina, ali novih stvari koje bi trebalo da stignu iz Kine preko drugih zemalja, uglavnom nema jer su mnoge granice još zatvorene.

"Roba je uglavnom od prethodnih sezona, koja je bila u magacinu s obzirom na to da nije počela da stiže kolekcija koju su naručili", kaže Marija Tešić Petković.

Malobrojne Beograđane koji su danas, ipak, došli da šopinguju, najviše su interesovale letnje majice, pantalone, a bilo je i onih koji su razgledali potrepšine za kuću.

Trgovci nisu bili mnogo raspoloženi za priču zato što su, kako kažu, u velikom minusu jer nisu radili dva i po meseca. Mnogo je manje kupaca nego prošle godine u ovo vreme, ali se svi nadaju da će narednih dana taj broj rasti.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

lilo

Pre cete se zaraziti u uscu nego kod kineza.. Oni se vise cuvaju od nas

Bella Ciao

Srbi shvatili da je jeftinije kupovati u Ada šoping centru i Big-u nego kod Vas! Cene sramotne, ne dobijaš račun, niste ljubazni itd

Mil

@Bella Ciao kolona tLi dinaLa

special image