• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražio sam kredit, a pare stižu… za 30 minuta!?

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Promo

U dva meseca prinudno "kod kuće" navikli smo se da, sve što možemo, obavljamo onlajn. Zašto se sada toga odreći, čak i kada je traženje kredita u pitanju? Sada se više ni za to ne mora ići u banku, spremati "papiri" i čekati famozni "odgovor", pokazuju iz Raiffeisen.

 Rajfajzen ikeš – dobijanje kredita onlajn Izvor: Promo/Raiffeisen bank

Život u Srbiji se vraća u normalu, iako epidemija korona virusa nije okončana. Gotovo da nigde više nema čekanja u redovima, javni saobraćaj funkcioniše... i dalje držimo potrebnu distancu ali to ne znači da sve mora da se "vrati na staro". Čak ni ako nam zafali keša, pa "moramo do banke po kredit".

A u stvari ne moramo, bar ne u Raiffeisen banci. Ova banka je svim građanima – čak i onima koji nisu klijenti – omogućila da celokupan proces od podnošenja zahteva za gotovinski kredit do isplate sredstava na račun, završe putem interneta.

ONLAJN JE U MODI

A i ako dosad nismo koristili onlajn bankarstvo, ili nismo često, u ovom periodu muka nas je naterala da se izveštimo u tome, što pokazuju i podaci NBS. Građana koji koriste elektronsko i mobilno bankarstvo u Srbiji je danas 2,5 miliona, a oni su u prva tri meseca ove godine preko interneta nešto platili ili kupili za više od 5,5 milijardi dinara, 32 miliona evra i 14 miliona dolara.

Jeste, i ranije su postojali onlajn krediti, ali i kod njih je često postojao "neki papir" koji je trebalo potpisati i doneti u banku. Ovde ni toga nema, ni u jednom trenutku ne morate da posetite filijalu banke već sve jednostavno pošaljete putem aplikacije.

A za to je dovoljna slika lične karte ili pasoša i poslednja tri mesečna izvoda u PDF formatu iz banke u kojoj primate zaradu, jer zaradu za ovaj kredit ne morate da prenesete u Raiffeisen banku.

A što je još neverovatnije – željeni novac je "u džepu" za tridesetak minuta.

Ova novina, pod nazivom "iKeš", nije nešto neviđeno samo na srpskom bankarskom tržištu, ili u našem regionu. U Srbiji se uvodi kao prvom mestu u čitavoj Raiffeisen grupaciji.

Naravno, sve je jednako bezbedno kao i kada kredit uzimate "na šalteru", a za to se pobrinula Narodna banka Srbije, osavremenjivanjem propisa.

Tako je sada moguće da se identifikacija klijenta vrši putem kratkog video-razgovora sa službenikom banke, a čitav proces se završava naprednim elektronskim potpisom, u vrlo kratkom roku.

Koliko brzo, pa zavisi od vas, tj. koliko ste vešti sa svojom elektronskom spravicom. Što se tiče banke, odgovor o odobrenom kreditu dobija se u roku od 15 minuta, a do isplate novca na račun može proteći i manje od pola sata.

"Punih 19 godina osluškujemo potrebe naših klijenata i unapređujemo ponudu u skladu sa njima. Ono što sigurno znamo je da savremeni čovek nema vremena da nekoliko puta posećuje filijalu banke, da čeka danima na potreban novac. Na ovaj način smo odgovorili upravo na te potrebe – naši klijenti ili oni koji će to tek postati, od sada će keš kredit moći da dobiju u rekordno kratkom roku, bez ijednog dostavljenog papira u filijali, u vreme i na mestu koje njima odgovara", kaže o ovom inovativnom proizvodu Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djordje,sine,nisi pratio

Rajfajzen je skoro duplo skuplji od svih drugih banaka u svemu. Kamatama,odrzavanju,obavezno osiguranje.

Milansmm

@Djordje,sine,nisi pratio Stvarno lupas gluposti....

Nrmanja

Jedna od najgorih banaka kod nas, najveće provizije, najskuplje održavanje računa, najskuplja pretplata godišnja za održavanje kartice za bankomat, malo im je održavanje tekućeg računa već imaju i godišnju članarinu koja je preko 1000 din za karticu, najveća provizija za rate kredita, moj savet da se ne prevarite nikada i ne odete u ovu lopovsku banku.

special image