• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reno otpušta čak 15.000 radnika!

Izvor mondo.rs

Pandemija korona virusa najviše je pogodila turizam i auto-industriju.

 Reno otpušta radnike širom sveta Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Francuska automobilska kompanija "Reno" će ugasiti 15.000 radnih mesta širom sveta, u okviru plana za smanjenje troškova u iznosu od 2 milijarde evra, zbog pada prodaje uzrokovanog pandemijom Kovid-19, javlja britanski javni servis BBC.

"Ovaj plan je od esencijalnog značaja", izjavila je glavna izvršna direktorka Klotild Delbo, koja je najavila i smanjenje proizvodnje kako bi se kompanija fokusirala na profitabilnije modele automobila.

Otprilike 4.600 radnih mesta biće ugašeno u Francuskoj, a firma je danas saopštila da je započela razgovore sa sindikatima o tom pitanju. U "Renou" se nadaju da će ovaj plan realizovati bez otpuštanja, putem programa dobrovoljnih odlazaka, premeštanjem zaposlenih unutar kompanije i prekvalifikacijom.

Strateški partner "Reno"a, japanski "Nisan", juče je takođe najavio veliko smanjenje broja zaposlenih.

Iz "Renoa", u kojem francuska država ima 15% vlasništva, naveli su da se razmatra smanjenje radne snage na šest lokacija.

Kompanija je dodala da će troškove srezati i putem redukovanja broja kooperanata u oblastima kao što je inženjering, smanjenjem broja komponenti koje koristi, zamrzavanjem planova širenje u Rumuniji i Maroku i smanjenjem proizvodnje menjača širom sveta.

U Renou planiraju da do 2024. godine smanje globalne proizvodne kapacitete na 3,3 miliona vozila sa sadašnjih 4,0 miliona, i da se fokusiraju na oblasti kao što je proizvodnja malih kombija ili električnih automobile, prenosi BBC.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image