• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić u obilasku brze pruge: Do Novog Sada za 30, do Pazove za 13 minuta!

 Lana Stošić
Autor Lana Stošić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta (deonica Beograd-Stara Pazova) izjavio je danas da će se od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta, do Pazove za 13, a do Mađarske za dva sata.

 Aleksandar Vučić brza pruga do Mađarske obilazak radova Izvor: Adria media group

“Ovo stvarno super izglda. Mi ćemo sada do Novog Sada stizati za 30 minuta, a do Pazove za 13”, izavio je predsednik Srbije i dodao da će nam do Mađarske biti potrebna dva sata.

Vučić je najavio da bi bilo super produžiti prugu do Niša i juga Srbije.

Možda će vas zanimati

Predstavnici kineske kompanije rekli su Vučiću da se šine postavljaju za 200 km na sat, pa će pragovi biti postavljeni u zavisnosti od brzine na svakom pojedinačnom mestu na pruzi jer ne može svuda biti tolika, negde će morati i manje.

“Bolje nego avionom. U martu 2025. do Budimpešte za 2 sata i 40 minuta, pa do Beča još sat i 40”, dodao je predsednik tokom obilaska.

On je rekao da će pruga od Beograda do Stare Pazove biti puštena u saobraćaj do kraja marta naredne godine.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Rekao je i da će radovi koje izvode Rusi od Stare Pazova do Novog Sada biti gotovi u avgustu 2021. godine i da će ta pruga biti puštena u saobraćaj u septembru 2021. i da će se tada ići vozom za pola sata od Beograda do Novog Sada.

Vučić je prugu obišao sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović, pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem, ambasadorkom Kine Čen Bo i izvođačima radova.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta jedan od najvažnijih projekata u okviru inicijative "Pojas i put".

"Drago mi je što vidim da je na ovoj deonici, od Beograda do Stare Pazove, postignut veliki napredak", rekla je ambasadorka.

Deonica Beograd Centar-Stara Pazova je duga 34,5 kilometara.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar - Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat.

To je prva deonica brze pruge Beograd - Budimpešta, koja će delom imati četiri koloseka, što će biti prva takva pruga u Srbiji.

Radovi su počeli krajem novembra 2017. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 60

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sasa

Železnica ponovo postaje jedan od bitnih faktora u ekonomskom razvoju države.

Dr Agan

Botovi u rebusu, isti komentar plus 1000 i minus 1000, mora gazda dodatnu obuku da vam uplati...

Nebojsa

Brza pruga je 250-300+ km, a ove nase buduce pruge sto ce ici 100km, a tek po negde 200km je tehnologija koja je stara najmanje 40 godina. Znaci, ako vec placamo, neka bude Beograd-Nis 1h. Mada, koga briga za Nis...U Lajkovcu isterali sve majstore i doveli Ruse, dali im ogromne plate, smestaj u hotelu, hranu...i sad oni prave prugu...a nasi radnici rade na gradjevini posle mnogo godina provedenih na zeleznici. Stavite mi sto vise minusa, evo i ja cu sebi da stavim jedan minus.

special image