• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci se "opraštaju" od Delte

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković potvdio je Tanjugu da će u utorak, 21. aprila saopštiti ime novog investitora šoping-mola u Sportskom parku "Stožice", umesto Delta Holdinga iz Beograda.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković potvdio je Tanjugu da će u utorak, 21. aprila saopštiti ime novog investitora šoping-mola u Sportskom parku "Stožice", umesto Delta Holdinga iz Beograda.

Iako je u ponoći između 14. na 15. aprila istekao rok da Delta uplati 19 miliona evra za ugovorenu gradnju, Tanjugu je u Delta Holdingu rečeno da ta kompanija i dalje ne odustaje od projekta izgradnje šoping-mola "Stožice" u Ljubljani.

Delta Holding je ponovo predložio da se zbog ekonomske krize odloži ta investicija, ili da se uslovi prilagode situaciji na svetskom tržištu, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji, uz ocenu da se "situacija na svetskom tržištu dramatično promenila u odnosu na trenutak sklapanja ugovora".

U Delti nisu želeli da komentarišu navode pojedinih medija, da je gradonačelnik slovenačke prestonice Zoran Janković najavio da će, ukoliko Delta ne uplati 19 miliona evra, gradska opština Ljubljana već sledećeg nedelje predstaviti novog investitora za "Stožice".

Pošto je u ponoć, 14. aprila, istekao rok koji je dao gradonačelnik Janković za isplatu 19 miliona evra za gradnju centra "Stožice", predstavnici slovenačkog "Grepa" počeli su pregovore sa potencijalnim novim partnerima, iza zatvorenih vrata, preneli su slovenački mediji.

Pošto "Grep" nema dovoljno sredstava da uplati bankarsku garanciju, preti mu kazna i moraće da se obrati sudovima u Srbiji, jer za odstupanje od projekta u potpisanom ugovoru predviđena je kazna od 20 miliona evra bez PDV-a.

Sporazum o izgradnji "Stožica" potpisan je 5. avgusta 2008. godine u Ljubljani, između "Delte" i firme "Grep", koja u ime gradskih vlasti Ljubljane gradi sportski stadion "Stožice" i najveći trgovački centar u Sloveniji

Ugovor o gradnji "Stožica" vredan je 232 miliona evra.

Prema tvrdnjama menadžmenta "Grepa" ugovor nije podeljen na sportski i trgovački deo, dok Delta Holding tvrdi da je njena firma "Delta Real Estate", potpisala ugovor sa "Grep"-om o finansiranju gradnje trgovačkog dela centra u Ljubljani, a sportski deo "Stožica" nije u sastavu tog ugovora.

Grad Ljubljana mogao bi da unovči bankarsku garanciju "Grepa" od 25 miliona eura, ukoliko stadion i dvorana ne budu izgrađeni do 30. juna 2010. godine i to je razlog što "Grep" nije mogao da prihvati ponudu Delta Holdinga da se početak gradnje prolongira.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image