• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE SAMO ZA MLADE: Zaposlite nekog, država plaća deo poreza!

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Država Srbija dala je odličnu ponudu za privrednike koji bi da povećaju broj svojih radnika.

Vlada Srbije pozvala je privrednike da iskoriste ponuđene mere države i da zaposle ne samo mlade ljude već sve koji u prošloj godini nisu imali posao.

Premijerka Ana Brnabić je navela u četvrtak u Kragujevcu da je nezaposlenost u prvom kvartalu 2020. godine iznosila 9,7 odsto, i da su zbog toga od 1. januara uvedene nove mere.

Možda će vas zanimati

"Ako zaposlite lice koje tokom 2019. nije bilo zaposleno, uključujući i mlade kojima je to prvi posao, država preuzima trošak od 70 odsto poreza i doprinosa na njihove zarade do kraja 2022. godine”, rekla je Brnabić u subotu u Kragujevcu.

Ona je precizirala da je ukupno oslobođenje od poreza u 2020. godini – 70 odsto, u 2021. godini – 65 odsto, a u 2022. godini – 60 odsto.

"Vama se danas isplati da zapošljavate mlade ljude, ali i da pokušate da zaposlite sve one koji nisu imali posao u 2019. godini", navela je Brnabić uz podsećanje da je bio plan, kada je preuzela funkciju predsednika vlade, da nezaposlenost padne ispod deset odsto, što se, kaže, i desilo.

Što se tiče mladih, koji su posebno ugrožena grupa na tržištu rada, spremaju se posebni programi zapošljavanja, među kojima je i program "Moja prva plata".

Za one koji su završili srednju školu, država će davati 20.000 dinara, a za one koji su završili fakultet 24.000 dinara, za period od devet meseci, rekao je ministar Siniša Mali u petak.

Ministar Mali je podsetio i na programe obuke, odnosno dokvalifikacije za one koji žele da pronađu novi posao, kao i podsticajna mera za zapošljavanje povratnika iz inostranstva, koji u Srbiji nisu živeli dve godine, a koja je počela da se primenjuje 1. marta ove godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image