• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMATE INOVACIJU? Država daje još 6 miliona € za napredne proizvode

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Fond za inovacionu delatnost Srbije pozvao je danas domaća preduzeća da se prijave za bespovratna sredstava za inovacije, za šta je obezbeđeno šest miliona evra.

Javni poziv za Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija otvoren je do 31. avgusta, a Fond dodeljuje po pojedinačnom projektu do 80.000 evra za novoosnovana, odnosno do 300.000 evra za već afirmisana preduzeća.

Poodršku za razvoj inovacija u iznosu od pet miliona evra, Fond za inovacionu delatnost dodelio je za 35 projekata iz predhodnog javnog poziva.

Možda će vas zanimati

Tada su odabrana 22 projekta "mladih" preduzeća i startap timova i 13 zajedničkih projekata preduzeća i naučnoistraživačkih organizacija.

Podržani su oni projekti koji imaju sposoban tim, inovativni potencijal, održivu konkurentsku prednost i jasne razvojne planove, kao i dovoljno kvaliteta da se takmiče na međunarodnom tržištu, navodi se u saopštenju Fonda.

Uređaj na bazi senzora za profesionalne pijaniste, softversko rešenje za optimizaciju i kontrolu energetske potrošnje u zgradama i postrojenjima, nova tehnologija za proizvodnju i obradu tartufa, zatim mobilni EКG uređaj za detektovanje simptoma srčanog udara, ultrazvučni senzor i softver za detekciju curenja naftovoda, neki su od podržanih projekata koji će se u narednom periodu razvijati.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image