• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Drugi paket države protiv krize

Mlađan Dinkić je govoreći o drugom paketu države protiv ekonomske krize najavio da u drugoj polovini godine referentna kamatna stopa NBS ne bi trebalo da bude viša od deset odsto.

Potpredsednik vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić je govoreći o drugom paketu države protiv ekonomske krize najavio da u drugoj polovini godine referentna kamatna stopa Narodne banke Srbije ne bi trebalo da bude viša od deset odsto, a u sistem mora postepeno da se upumpa još novca, tako što će se smanjiti obavezna rezerva banaka.

U intervjuu "Politici" Dinkić je naglasio da bi trebalo,u uslovima kada nam objektivno preti privredna depresija, da imamo adekvatnu monetarnu politiku pošto smo iskoristili sve mogućnosti fiskalne politike.

O drugom, novom antikriznom paketu mera koji se sprema u Srbiji u subotu će srpska delegacija razgovarati u Vašingtonu sa predstavnicima Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Predstavnici Srbije nose na te pregovore i prvi antikrizni paket mera koji predviđa znatno smanjenje javnih rashoda (za preko tri procenta bruto domaćeg proizvoda) i povećanje budžetskog deficita (na tri odsto BDP-a).

"Ako aranžman odobri bord direktora, a nadamo se da hoće, već krajem maja Srbija će dobiti prve 2,2 milijarde evra, a ostatak od 800 miliona iduće godine. To će biti dovoljno da se očuva stabilnost dinara, odnosno makroekonomska stabilnost zemlje i eksterna likvidnost Srbije. Pri tom, aranžman sa MMF-om prati i dogovor o refinansiranju kredita srpskih kompanija kod inostranih banaka", izjavio je ministar Dinkić.

(Tanjug).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image