• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug penzionom fondu 150 milijardi dinara

Jovan Krkobabić najavio je u subotu reformu penziono-invalidskog osiguranja navodeći da po osnovu neplaćenih doprinosa dug Fondu za penziono-invalidsko osiguranje iznosi 150 milijardi dinara.

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Partije udruženih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić najavio je u subotu reformu penziono-invalidskog osiguranja navodeći da po osnovu neplaćenih doprinosa dug Fondu za penziono-invalidsko osiguranje iznosi 150 milijardi dinara.

"Kada smo dužnike otpisom kamate pokušali da stimulišemo da izmire svoje obaveze, dug je bio upola manji", rekao je Krkobabić na sednici Glavnog odbora PUPS-a koja je održana u Niškoj Banji.

Ako se dug udvostručio, to znači da nemamo dobre mehanizme i da nam nedostaju dobri propisi koji bi regulisali ovu oblast, kazao je on najavljujući intenzivan rad na reformama penziono-invalidskog osiguranja.

"Svaki treći zaposleni plaća 50 odsto doprinosa ili ne plaća ništa", rekao je Krkobabić ukazujući da bi masa sredstava u fondu bila mnogo veća da se dopunosi uplaćuju.

Uvećanje sredstava moguće je i suzbijanjem sive ekonomije, dodao je on ukazavši na postojanje "sive ekonomije i u državnim institucijama".

Krkobabić je ocenio da nam za takvo stanje nije kriva "ekonomska kriza i da su takvi izgovori lažni".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image