• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KATASTROFA: Srbija ove godine neće imati maline?

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

Ceo rod maline u Arilju, Požegi, Guči, Lučanima, Kosjeriću, Bajinoj Bašti…. Posle ovolike kiše i poplava je uništen, kažu proizvođači.

 Kiša uništila rod maline, drugog voća i povrća Izvor: Screenshot/Youtube/Berries Tutorial

Ceo rod maline je uništen usled obilnih padavina u dolinama pored Moravice na zapadu zemlje, kao i drugog voća, ali i krompira, kukuruza i ostalog povrća, kaže predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović i navodi da je stanje alarmantno, a da je voda odnela i puteve, objekte, štale i grla stoke.

On je Tanjugu rekao da su u celoj dolini od Požege do Ivanjice svi zasadi uništeni, da su putevi u prekidu, da su prekinuti dalekovodi i da su stubovi pali u Moravicu.

Možda će vas zanimati

"Sve što je zasađeno u dolinama pored Moravice je odneto. Ceo rod maline u Arilju, Požegi, Guči, Lučanima, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i drugim mestima je posle ovoliko vode završena priča", kazao je Radović.

Dodaje da i ono što je eventualno ostalo pitanje je do kada će trajati, jer je mnogo vode palo, a ako ogreje sunce, sve će biti sprženo.

On je obišao pojedina mesta dokle se moglo stići s obzirom da je voda poplavila puteve i naveo da su pojedini ljudi iz Ivanjice otišli na posao u Požegu i Arilje, a da je sad pitanje kako će se vratiti.

"Voda nosi sve pred sobom, tu nema spasa. Stanje je alarmatno, nezapamćeno", rekao je Radović i dodao da stariji u tom kraju kažu da je danas gore nego u vreme poplave 1965. godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 33

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

🍑

Ja za sebe imam imam oko 100 malina u brdu i to rodilo pa razvalilo i sve organik ja to ne prskam nicim ako rodi dobro ako nerodi dobro opet .

Nemanja Radosavljevic

Bas me briga za seljake. Da su pametni dosli bi u grad i radili pravi posao, a ne bili po ceo dan u blatu, na suncu i krivili kicmu.

Travnati

Bice po Vojvodini one polke, nije kao ta u Arilju i okoliki ali je korektna

special image