• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Srpske kompanije imaju budućnost na ruskom tržištu ALI...

Autor Ksenija Jelesijević Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da postoji prostor u budućnosti za srpske kompanije na ruskom tržištu, ali da moramo još da ojačamo.

 Vučić i Putin o ekonomskoj saradnji Izvor: Mondo

Upitan da li je na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao o poslovima za srpske kompanije, ukazao je da postoji mešovita komisija koja se time bavi.

"Imamo i dalje problem da imamo sve više malih uspešnih kompanija, ali nemamo još veliku kompaniju koja bi mogla da dobije značajne poslove u Rusiji", objasnio je dodajući da nam za to treba još tri do četiri godine oporavka.

Možda će vas zanimati

Što se barter aranžmana tiče, rekao je da Srbija nema potrebe za njima jer imamo dobru finansijsku situaciju, i da sve što treba da platimo novcem, plaćamo.

"Ako nam bilo kada u određenoj sezoni zatreba neki proizvod uzećemo od njih. Izvozimo mnoge poljoprivredne proizvode u Rusiju, i važno je da izvozimo više finalnih proizvoda", ukazao je on.

Vučić je rekao da ne može da se raduje kada ima veći broj Srba negde, pa tako i Rusiji, jer voli kada bi oni bili u Srbiji, ali da se raduje rastu posla naših kompanija u Rusiji.

Kazao je da vidi velike šanse za srpske kompanije naročito u Sočiju.

"Verujem da imamo prostora u budućnosti ali moramo još da ojačamo. Ovo rusko tržište je jedno od najzahtevnijih, ne može ovde po sistemu 'idemo negde pa ćemo nekome lako da uzmemo novac'", poručio je on.

Vučić je rekao da veruje da ćemo za 3 do 4 godine našeg rasta imati kompanije koj će moći dobar posao da naprave u Rusiji.

"Kao što razgovaramo o tome koji deo puta mogu još da uzmu kod nas, tako ćemo i mi moći, ali trenutno još nemamo dovoljno snage", ukazao je predsednik.

Rusija, kako je preneo, ima manji ali postojani rast, i očekuje da će ove godine biti na minus 4 do minus 6, što će nam opet dati mogućnost da imamo više šanse za ulazak na to tržište.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Rusko trziste je veliko i postoji mogucnost za nase firme da konkurisu za poslove, samo da bi to moglo onda se mora nastaviti sa zapocetim jacanjem nasih resursa.

Miloš

Mnogima u regionu a i na Zapadu nije pravo što Srbija i Rusija sve tešnje sarađuju.

AV

@Miloš A milijuni od EU dolaze,ne od Rusa niti od Kineza(osim kredita).🤔🤔🤔🤔🤔🤔

special image