• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNOGORSKA POSLA: Srbi kupuju kuće, a ne mogu na more

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Beta

Crna Gora i dalje drži spuštenu sanitarnu rampu za veliki broj stranih državljana, među kojima su i Srbi. Možda nisu dobrodošli na plaže ali jesu u katastar i poresku kasu, jer upravo su Srbi, uz Ruse, najveći kupci nekretnina, pokazuju podaci.

 Kupovina nekretnina Crna Gora najveću kupci Srbi Rusi nekretnine

U vreme kada Srbi i dalje ne mogu na more u Crnu Goru, jer spadaju u grupu državljana zemlje za koju je procenjeno da ima previše zaraženih korona virusom, došli su podaci o kupovini nekretnina u Crnoj Gori, a na toj listi se ipak kod Crnogoraca dobro kotiraju.

Tokom prošle godine stranci su u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti 170 miliona evra, što je za nepunih 13 miliona manje nego godinu dana ranije. Najveći kupci su Rusi, Srbi i Turci, pokazali su danas objavljeni podaci Centralne banke.

Možda će vas zanimati

Državljani Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za gotovo 39 miliona evra, što je na istom nivou kao godinu ranije, a odmah iza njih su državljani Srbije koji su za kupovinu nepokretnosti prošle godine utrošili nešto manje od 17 miliona evra ili 2 miliona više nego 2018. godine, čime su sa drugog mesta svrgnuli Turke, koji su tokom prošle godine trgovali nekretnina za nepunih 13 miliona, prenosi podgorički portal CdM.

Među najvećim kupcima nekretnina, koji su trgovali preko deset miliona evra nalaze se državljani članica NATO, čiji je Crna Gora noviji član, Amerikanci sa potrošenih 11 miliona evra i Nemci, koji su trgovali za 10 miliona evra.

Među većim trgovcima nekretnina u Crnoj Gori su Švajcarci, ali podatak o njihovoj trgovini je proglašen tajnom.

Prošle godine stanovnici Kosova su se pojavili kao značajni kupci nekretnina u Crnoj Gori budući da su trgovali za 4 miliona evra, a milion više od građana južne srpske Pokrajine uložili su Mađari koji su za nekretnine potrošili 5 miliona evra.

I građanima Albanije su sve interesantnije nekretnine u Crnoj Gori, pa su za te svrhe izdvojili gotovo dva miliona evra, dok su Austrijanci kupili za oko 3 miliona, koliko su dali i Česi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image