• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turistički sektor na KOLENIMA: Mole za POMOĆ!

Autor Aleksandar Nastevski

Sva veća udruženja turističkih agencija Srbije zatražila su od Vlade i resornih ministarstava dodatnu pomoć u vidu bruto minimalnih plata do kraja godine.

 Korona virus Srbija turističke agencije pomoć Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Oni su zatražili i pravnu mogućnost da zamrznu delatnost preduzeća do godinu dana kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja radnika, prenosi Srna.

Udruženje turističkih agencija Srbije saopštilo je da ovaj zahtev za dodatnu pomoć turističkom sektoru upućuje pet udruženja koja okupljaju više od 300 turističkih agencija u Srbiji zbog nemogućnosti da rade usled pandemije korona virusa.

Možda će vas zanimati

Osim ovog udruženja, to su i Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije, Poslovno udruženje turističkih agencija, Asocijacija nezavisnih turističkih agencija i Udruženje receptivnih agencija Srbije.

U inicijativi se ističe da će udruženja nadležnim institucijama predstaviti podatke o poslovnim gubicima i obrazložiti mere za koje su uvereni da će omogućiti opstanak većine preduzeća u turizmu, te očuvanje nekoliko hiljada radnih mesta.

Zahtev je upućen kabinetu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, kao i ministarstvima finansija, privrede, trgovine, turizma i telekomunikacija, te Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navodi se u saopštenju.

U Srbiji je od januara do kraja maja ove godine boravilo 610.374 turista, što je za 52,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je ranije Turistička organizacija Srbije (TOS).

Domaćih turista bilo je, kako je danas saopšteno, manje 369.194, što je smanjenje za 48,9 odsto, a inostranih 241.180 odnosno 57,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Za pet meseci ove godine ostvareno je 1.976.253 noćenja turista, što je 44,3 odsto manje.

U Srbiji je u posljednja 24 časa od korona virusa preminulo još šest ljudi, dok je 289 novozaraženih, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradjanin

Aha!Na kolenima!A domaće turiste odraste kao da su otišli na Telluride,a ne u neku banju koja do juče bila poluprazna.Sram vas bilo.Spustite cene pa će ljudi dolaziti.

Korto

Ne dam bre moje pare od poreza bogatijima od mene!

special image