• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rate na KREDITE biće ponovo moguće STOPIRATI od 1. avgusta

 Danijela Pašić
Autor Danijela Pašić

Sve rate kredita koje imaju privrednici i građani, ponovo će biti moguće stopirati od 1. avgusta, saznaje "Blic Biznis". Prema tim informacijama, tada na snagu stupa nova odluka o moratorijumu koji bi, prema najavama, trebalo da traje bar dva meseca.

"Svi prateći detalji trebalo bi da budu usvojeni na vanrednom sastanku Izvršnog odbora centralne banke u ponedeljak, kada će javnosti biti i saopštena kompletna nova mera", potvrdili su u centralnoj banci.

Mogućnost novog stopiranja mesečnih rata za građane i privredu po svim kreditima i lizing ugovorima, sinoć je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a u sklopu drugog paketa državne podrške.

Možda će vas zanimati

 "Pregovori sa NBS su u toku, a ide se na to da se omogući moratorijum na bar još dva meseca", ocenio je Vučić.

Podsetimo, u prvom paketu podrške, moratorijum na sve kredite je trajao tri meseca. Ovakvu mogućnost iskoristilo je više od 94 odsto dužnika u privredi i među građanima.

Moratorijum je automatski odobravan svim korisnicima kredita, a oni koji su želeli da nastave sa redovnom otplatom zajma morali su da se jave svojoj banci.

U sklopu drugog paketa mera država će ići i sa isplatom 60 odsto minimalca, za sve radnike zaposlene kod preduzetnika, kao i u mikro, malom i srednjom preduzeću. Prvu isplatu treba očekivati 10. avgusta, a drugu u septembru.

Država je, podsetimo, prethodno privredu podržala sa tri mesečna minimalca. Prvi je na račune kompanija uplatila početkom maja, drugi 4. juna, a treći 7.jula. Velika preduzeća dobila su tri puta po 15.000 dinara za svakog radnika, a svi ostali po 30.000, odnosno po ceo minimalac.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mirjana

koja pomoc kad banke zaracunavaju kamatu pljacka pa to ti je

special image