• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik: Mnogi stranci premeštaju proizvodnju, SRBIJA IMA USLOVE

Autor Jelena Stokić

Predsednik Srbije je kazao da Srbiji ide na ruku to što veliki deo stranih kompanija želi da premesti svoje proizvodne kapacitete što bliže do njihovih centrala kojima je Srbija je jako blizu, a istovremeno nudi kvalitetnu radnu snagu, dobru infrastrukturu.


Vučić je na pitanje da prokomentariše stav direktora Hemofarma da nemačke kompanije nisu promenili stav po pitanju investiranja u Srbiji rekao da očekuje proširenje investicija u postojećim kompanijama, ali i dolazak novih, jer, kako je rekao, Srbija neće da stane na putu razvoja.

"Na ruku nam ide to što svi žele proizvodnju bliže svojim centralima, mnogi će izmestiti to u Srbiju iz azisjskih zemalja. Nudimo dobru radnu snagu, imamo kvalitetnu radnu snagu, obrazovanu u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, a istovremeno imamo najrazvijeniju putnu, a uskoro i železvnicku infrastrukturu. Na ruku nam ide i paket mera koji ni jedna druga zemlja ne moze jer morate da imate veome veoma dobar fiskalni sistem", naglasio je Vučić.

Možda će vas zanimati

Kazao je da dolazi Megle iz Osijeka i da su u toku razgovori sa, kako je naglasio, više investitora.

Naglasio je da je Nemačka veoma važna u tom procesu, da je imala 11,7 odnosno 10,2 ukupno pad njene ekonomije, ali i da se najbrže oporavlja, te da je pad bio i najmanji u odnosu na mediteranske zemlje plus Belgije.

"Verujem i u nova ulaganja u automobilsku industriju, jer su od veliko značaja kompanije Leoni i druge komponentske fabrike koje rade kod nas", zaključio je predsednik.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Niko

Botine lose radite bre morate malo da prosarate ove ocene. Samo pucate okrugle cifre ili vucko daje sendvic bez soka pa radite sa pola mozga.

Ivana

To sto stranci vide Srbiju kao plodno tle za ulaganje dovoljno govori. Takodje, to i znaci da cemo u trenutku kada se svet suocava sa ozbiljnom krizom imati gradnju fabrika i nova radna mesta.

Tanja

Otvaranjem fabrika povecava se stopa zaposlenosti u Srbiji.

special image